Actrița Helen Mirren împărtășește secretele acceptării îmbătrânirii. „Trebuie să vezi viața cu ochi noi”

Actrița Helen Mirren împărtășește secretele acceptării îmbătrânirii. „Trebuie să vezi viața cu ochi noi”
Helen Mirren vorbește despre părul ei gri, antrenamentele de 12 minute și secretul unei vieți fericite.

Secretele actriței Helen Mirren, care a fost în centrul atenției timp de trei decenii, ies la iveală la 76 de ani. Vedeta nu pare să vrea să renunțe la modul ei de viață. De la cinema la teatru, până la podiumul L’Oreal Paris din Paris (un brand al cărui ambasador este), unde l-a întâlnit pe editorul britanic Vogue Hannah Coates, Helen Mirren vorbește deschis despre încrederea în sine, despre dansul cu Vin Diesel și despre faptul că ea își pregătește întotdeauna hainele de cu o seară înaintea unui eveniment.

„Am făcut mult teatru la viața mea, așa că ideea de a merge într-un spectacol este oarecum impregnat în ADN-ul meu. Dar ceea ce îmi place la spectacolele de modă este că, spre deosebire de teatru, unde totul a fost repetat înainte și toată lumea știe ce are de făcut, aici, în prezentările de modă, este un haos absolut! Îmi place partea tehnică și organizațională a unei prezentări de modă, este atât de distractiv de privit, iar modelele profesioniste sunt excepționale.

Toți sunt relaxați, deoarece haosul este o rutină pentru ei. Între timp, mă uit la toate cu uimire și puțină neîncredere. Cumva, în mod miraculos, există un moment în care toată lumea se aliniază, modelele merg pe catwalk unul după altul, totul pare să funcționeze perfect și toată lumea știe ce trebuie să facă. Nu pot să înțeleg niciodată cum funcționează acest lucru Dar este foarte distractiv”, mărturisește vedeta, într-un interviu acordat revistei Vogue.

Secretele actriței Helen Mirren. Ce spune despre machiaj

„Îmi place să amestec machiajul și să fac mereu ceva diferit. Mă machiez pe baza sentimentului meu”, spune Helen Miren înt-un interviu. De obicei folosește ceea ce are la îndemână. „Deschid sertarul pentru machiaj și iau primul lucru pe care îl găsesc. Poate fi un eyeliner argintiu sau unul negru decolorat.

Îmi plac produsele cosmetice – senzația tactilă, mirosul, precum și sticlele. În plus, îmi place să îmi încalc regulile. Le spun mereu artiștilor de la machiaj că fața mea este pânza lor și să facă ceea ce vor, astfel încât să găsești mereu idei noi și noi modalități de a fi privit”, a mai dezvăluit celebra actriță.

Secretul unei vieți bine trăite

Trebuie să învățăm să nu fim paralizați de propriile nesiguranțe și să nu fim prea politicoși, să nu ne cerem scuze inutile în viață – acesta e crezul de viață al lui Helen Mirren. „Mai mult decât orice altceva, ar trebui să fim deschiși la oportunități, la ideile altora. Ar trebui, din când în când, să privim lumea prin ochii unui copil sau al unui străin. Imaginați-vă că vă veți vedea așa cum sunteți în realitate. Trebuie doar să poți vedea totul cu ochi noi”, a explicat aceasta.

Ea povestește că, de obicei, dacă trebuie să meargă la o ceremonie, își pregătește hainele de cu o seară înainte. Colanții, pantofii, puloverul, lenjeria intimă – totul trebuie să fie gata. „Acesta este singurul lucru pe care îl fac mai mereu”, recunoaște vedeta.

Cum să faci față îmbătrânirii într-un mod fericit: părul grizonat

„Părul meu a fost întotdeauna blond, apoi a început să-și piardă culoarea naturală, cred că este mai greu să devii gri pentru cei cu părul închis la culoare, dar acum multe femei de vârsta mea au părul gri și acest lucru este chiar spectaculos.
Să rămâi cu părul gri trebuie încurajat, deși asta nu înseamnă că nu te poți distra cu părul tău, deoarece este o parte importantă în a te simți bine cu tine însuți. Oamenii ar trebui să facă tot ceea ce îi face să se simtă confortabil”, mai dezvăluie artista.

Sfatul ei la bătrânețe: „Să lucrezi din interior spre exterior. În primul rând, trebuie să dețineți controlul asupra dietei – și să găsiți una care să vă facă să vă simțiți bine”.

Marele secret al ei care o ține în formă sunt exercițiile fizice. „Cred cu tărie într-un regim de exerciții practicat de femeile din Forțele Aeriene Canadiene, care este de 12 minute. Începe de la o bază ușoară și apoi, dacă o urmărești până la capăt, ajunge la un nivel destul de dificil”, mai spune Helen Mirren care recunoaște și că nu a trecut niciodată de al doilea pas. Nimic extrem, dar trebuie să o faci în fiecare zi.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre