Ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă adaugi sirop de arțar la micul dejun în fiecare dimineață

Ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă adaugi sirop de arțar la micul dejun în fiecare dimineață
Mulți oameni adoră adăugarea unui strop de sirop de arțar la mese pentru a le îndulci. Mai ales la micul dejun. Și, după cum se dovedește, acest popular îndulcitor are foarte multe beneficii pentru sănătate și frumusețe.

Ce se poate întâmpla cu corpul tău dacă adaugi sirop de arțar la micul dejun în fiecare dimineață. Siropul de arțar a devenit un fel de aur lichid adevărat. Conține o mulțime de compuși sănătoși. Unul dintre aceștia, cunoscut sub numele de quebecol, poartă numele provinciei canadiene Quebec. El produce 70% din aprovizionarea mondială cu acest îndulcitor natural. Siropul de arțar este mult mai mult decât simpla dulceață într-o sticlă. 

Vă poate întări sistemul imunitar

Adaugi sirop de arțar la micul dejun? Vărsarea unui strop de sirop de arțar pe clătite dimineața vă poate întări apărarea împotriva virușilor. Acest îndulcitor natural este o sursă excelentă de zinc care restabilește nivelurile de celule albe din sânge și vă stimulează sistemul imunitar. 

Siropul de arțar are, de asemenea, proprietăți antimicrobiene puternice și s-a dovedit că combate biofilmele, care sunt colonii de bacterii cu care este mai greu de luptat din cauza dimensiunii lor și sunt capabile să reziste unor tratamente.

Este bine pentru pielea ta

Siropul de arțar conține 24 de antioxidanți. Un studiu a demonstrat că, dacă înlocuiți tot zahărul rafinat cu îndulcitori naturali, cum ar fi siropul de arțar, aportul total de antioxidanți va crește la fel de mult ca și o porție completă de nuci sau fructe de pădure. 

Datorită conținutului său ridicat de antioxidanți, siropul de arțar vă poate proteja și pielea împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi, despre care se crede că duc la îmbătrânirea prematură a pielii

Apa de arțar

Deși majoritatea dintre noi sunt familiarizați cu siropul de arțar, apa de arțar ar putea oferi și mai multe beneficii pentru sănătate. Apa de arțar nu este exact ca siropul de arțar, chiar dacă provine din aceeași sursă. Este fabricată din apă subterană amestecată cu sevă și, deși are un gust delicios, conține doar 2% zahăr. Unii sportivi spun că hidratează de două ori mai repede decât apa simplă și ne ajută să rămânem hidratați în timpul exercițiilor.

Este bun pentru sănătatea bărbaților

Siropul de arțar poate ajuta, de asemenea, la menținerea sănătății reproducerii masculine. Multe minerale din acesta, în special zincul, beneficiază sănătatea bărbaților și chiar pot ajuta la reducerea dimensiunii prostatei.

Stevie Wonder vrea să se mute în Ghana. De ce recurge la gestul extrem