Adevărul a ieșit la lumină. Simona Halep, la un pas să fie absolvită de orice vină în scandalul de dopaj

Adevărul a ieșit la lumină. Simona Halep, la un pas să fie absolvită de orice vină în scandalul de dopaj
Simona Halep mai are puțin și va demonstra tuturor că e nevinovată și merită toată încrederea celorlalți.

Ușor, ușor, încep să se limpezească apele, iar Simona Halep are motive să fie încrezătoare. Ce s-a întâmplat recent.

Simona Halep primește cea mai bună veste de sărbători. Se schimbă situația radical pentru sportivă

Unul dintre membrii Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, Cristian Jura, i-a dat Simonei Halep vestea cea bună. S-a aflat cum a ajuns substanța interzisă în corpul sportivei.

A mâncat un supliment alimentar contaminat

„Se pare că s-a identificat modalitatea prin care Roxadustatul a pătruns în organismul sportivei, și anume prin ingerarea unui supliment alimentar contaminat. Produsul contaminat este un produs care conține o substanță interzisă, fără ca aceasta să fie precizată pe eticheta produsului sau în informațiile accesibile printr-un demers rezonabil de căutare pe internet”, a declarat Cristian Jura pentru Pro Sport.

I se poate ridica suspendarea

Simona a fost suspendată provizoriu și urmează să apară în faţa Agenția Internațională de Integritate a Tenisului. După spusele lui Cristian Jura e posibil ca sportiva să-și demonstreze nevinovăția și să i se ridice suspendarea. „Ea se află în acest moment între ridicarea suspendării și suspendarea de 4 ani din activitatea sportivă.

Suspendarea poate fi redusă sau chiar anulată dacă sunt întrunite cumulativ cele două condiții prevăzute de Codul Mondial Anti-Doping: să se stabilească foarte clar modul în care a pătruns substanța în organism și lipsa intenției sportivului de a lua substanța interzisă pentru îmbunătățirea performanței sportive.

„Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței”

Una dintre condiții a fost îndeplinită, s-a stabilit clar modul în care a ajuns substanța în organismul sportivei. Urmează ca sportiva să demonstreze și lipsa vinovăției și a neglijenței. Adică, sportivul sau altă persoană să dovedească faptul că Simona nu a știut sau suspectat și că nu putea în mod rezonabil să știe sau să suspecteze, faptul că a folosit sau că i s-au administrat substanțe interzise sau că a folosit metode interzise”, a mai spus juristul.

Recomandarile noastre