Adevăr scos la lumină. Lui Brian May nu i-a plăcut hit-ul trupei Queen „Don’t Stop Me Now”

Adevăr scos la lumină. Lui Brian May nu i-a plăcut hit-ul trupei Queen „Don’t Stop Me Now”
Chitaristul, în vârstă de 73 de ani, a recunoscut că nu se simțea „confortabil” cu ceea ce cânta Freddie Mercury, întrucât îl considera prea „frivol”, având în vedere pericolele virusului HIV.

Adevărul a ieșit la iveală acum: lui Brian May nu i-a plăcut hit-ul trupei Queen „Don’t Stop Me Now”. Artistul a dezvăluit că nu i-a plăcut la început melodia deoarece a crezut că versurile lui Freddie Mercury diminuează pericolele SIDA. Însă May, în cele din urmă, a „cedat” și a reevaluat piesa, după ce și-a dat seama că „a provocat oamenilor o mare bucurie”.

Hit-ul „Don’t Stop Me Now” a fost inițial preluat din albumul Jazz din 1978 al formației, dar a fost lansat ca single un an mai târziu. Primele cazuri de SIDA au fost diagnosticate la începutul anilor ’80.

Adevărul adevărat. Lui Brian May nu i-a plăcut hit-ul trupei Queen „Don't Stop Me Now”

„La început nu eram chiar convins de valoarea piesei. Nu m-am simțit total confortabil cu ceea ce cânta Freddie la acea vreme. Mi s-a părut un pic prea frivol, având în vedere pericolele SIDA și altele. Dar, pe măsură ce timpul trecea, am început să-mi dau seama că le oferea oamenilor o mare bucurie.

A trebuit să cedez. Este un cântec grozav – nu există nicio cale de a nega acest lucru. Cred că asta a făcut Freddie, el a avut o pricepere uimitoare: putea sa pună în lumină lucruri care îi faceau pe oameni să-si trăiască viața cu intensitate”, a declarat Brian May pentru revista Guitar Player.

Lui Brian May nu i-a plăcut hit-ul trupei Queen „Don’t Stop Me Now”

Despre popularitatea neașteptată a imnului hedonist, May a spus: „Este un fenomen, acel cântec. Am văzut că acoperă mai toate spectrele. A devenit cel mai solicitat cântec la petreceri, la nunți și chiar la înmormântări. Doar pentru că aduce bucurie. Piesa a devenit o „ascensiune spirituală” pe care îi plăcea ( n.r. lui Freddie Mercury) să o cânte live”.

Adevărul adevărat. Lui Brian May nu i-a plăcut hit-ul trupei Queen „Don't Stop Me Now”

May a adăugat: „Nu mai am nici o problemă cu melodia acum – îmi place să o cant pe scenă. Este minunat că toată lumea vrea să o cânte. Cântând cu noi, oamenii își exprimă propria bucurie și propria lor hotărâre de a profita la maximum de viața lor și de a continua și de a nu fi doborâți de nimic. Este un fel uimitor de ascensiune spirituală – asta a devenit melodia”.

Freddie Mercury  a murit în 1991, la 45 de ani, de pneumonie bronșică agravată de SIDA. Piesa „Don’t Stop Me Now” a atins numărul 9 în topurile din Marea Britanie, dar a devenit celebră de-a lungul anilor după includerea în mai multe reclame și filme, inclusiv în filmul “Shaun of the Dead”. Melodia a acumulat, de asemenea, aproape un miliard de interacțiuni pe Spotify, scrie Daily Mail.

Sursa foto: Instagram

Misterioșii frați Tate. Au făcut o avere de milioane din videochat