Ultima apariție a lui Vladimir Putin, sâmbătă, ridică semne de întrebare asupra stării sale mentale. Dacă până acum a transmis lumii mesaje pe un ton nervos, ieri s-a așezat calm, la o masă plină cu însoțitoare de bord. Frumoase și zâmbitoare, domnișoarele au fost servite de administrația prezidențială cu cu ceai.
În cadrul discuției pe care a avut-o cu tinerele domnișoare, dictatorul a comentat situația interdicției aeronavelor ruse în spațiul aerian european, dar a făcut și amenințări voalate asupra lumii. Putin consideră că măsurile luate de Europa și SUA împotriva Rusiei, ca o consecință a faptului că a pornit un război sângeros în Ucraina, „sună ca o declarație de război”.
Și cu cât amenințările liderului de la Kremlin se întețesc, populația lumii devine tot mai panicată. Ar putea Vladimir Putin să apese un buton și să arunce Globul în aer? Sau ar putea să distrugă o parte din Europa?
Ce înseamnă un război nuclear
E bine de știut că o singură rachetă nucleară poate arunca în aer o țară întreagă, de dimensiunea Franței – susțin specialiștii consultați de presa engleză. Rusia are 600 de focoase nucleare.
Dacă Putin ar activa atacul nuclear, e foarte probabil ca celelalte state care dețin astfel de armament să răspundă cu aceeași măsură – SUA, Franța, Marea Britanie, China și India.
Dacă ar avea loc „un schimb de focuri” cu muniție nucleară, întreg Globul ar fi distrus. Ba chiar Terra s-ar muta de pe axa sa și asta ar duce la distrugerea permanentă a lumii, mai susțin specialiști.
Cum se activează atacul nuclear – procesul fizic
Ar putea Vladimir Putin, într-un moment de nebunie absolută, el sau alți lideri de stat care dețin armament nuclear, să pornească un astfel de război cu arme radiologice?
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a explicat care este procesul prin care se pot lansa bombele.
„Eu o spun sincer, nicio urmă de nesinceritate aici, cred că Putin nu mai e în totalitatea capacităților de exercițiu a funcției de președinte. Nu a existat încă niciun președinte, în afară de Kim Jong-un, care să amenințe cu arma nucleară. Și una e să o facă Kim Jong-un, care are un arsenal nuclear mic, și alta e să o facă președintele – terorist al Federației Ruse. E o amenințare care arată și disperarea și faptul că Putin nu mai e în totalitatea facultăților de exercițiu a funcției de președinte.
Poporul rus nu poate să-l înlăture, încă mare parte din ruși sunt sub narcoza propagandei uriașe pe care o face Putin și aparatul lui de intoxicare. Nu cred că generalii vor apăsa butonul nuclear. Trebuie să fie doi care apasă butonul. Un general și șeful statului. Nu cred că vreun general rus ar lansa un atac nuclear, făcându-se părtaș la crime împotriva umanității”, a spus Traian Băsescu în cadrul unei intervenții la România TV.
Așadar, se pare că într-adevăr există un buton, însă e nevoie de doi pentru decizia finală.
Putin a eșuat în asaltul asupra Ucrainei
Traian Băsescu consideră că Vladimir Putin a înregistrat un mare eșec în timpul războiului din Ucraina.
„Din punct de vedere al evenimentelor tehnice, Putin a înregistrat un mare eșec. De unde a crezut că va ocupa în 48 de ore Ucraina, a constatat că nu poate să o facă cu toată armata lui. În momentul de față, Eu nu am crezut că va îndrăzni să ocupe Ucraina. Ucraina e o țară mare, are o armată care din 2014 și până acum s-a exersat în Afganistan. Sunt oameni care știu să lupte. Tehnica militară pe care au pus-o la dispoziție SUA, UK și Turcia le e de mare folos acum. Ultima tehnologie militară occidentală pe care o mânuiesc acum ucrainenii e mult mai eficientă decât tancurile și avioanele lui Putin”, a spus fostul președinte.
„Vladimir Putin și-a pierdut raționalitatea. Ne aflăm în momentul unei așa-zise negocieri politice. În acest timp armata lui Putin trage cu toate mijloacele de luptă în orașele ucrainene. Ce negocieri pot fi astea? În lașitatea și ticăloșia acestui om, care și-a pierdut raționalitatea, a pus pe masa negocierilor și arma nucleară. Acest om a devenit un pericol pentru lume”, a mai adăugat Traian Băsescu.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook