Alain Delon, momentul de maximă sinceritate. Iată ce și-a dorit toată viața

Alain Delon, momentul de maximă sinceritate. Iată ce și-a dorit toată viața
Recent, celebrul star de cinema a decis să își scoată la licitație colecția de artă pe care a adunat-o de-a lungul vieții, înaintea marii licitații. Dar a decis să aibă și un moment de maximă sinceritate cu toți cei carte l-au iubit.

Alain Delon a decis să scoată la vânzare un număr de 81 de opere de artă din colecția sa care este estimată între 4 și 5 milioane de euro. Lucrările vor fi expuse în mai multe oraşe  din lume, înainte de a fi scoase la licitație pe 22 iunie, după cum a anunţat casa de vânzări Bonhams-Cornette de Saint Cyr.

Colecţia de artă a lui Alain Delon cuprinde tablouri, sculpturi dar şi desene din Renaşterea italiană, între care o operă de Veronese. Operele de artă vor fi prezentată într-o expoziţie itinerantă în lunile mai şi iunie, la New York, Hong Kong, Geneva, Londra şi Paris.

Cartea de memorii a lui Alain Delon va apărea în luna mai

Până atunci însă, celebrul artist și-a lansat cartea de memorii. Ilustrată cu fotografii personale care sunt publice în premieră, „Alain Delon, Amours et Mémoires” trece în revistă copilăria şi cariera actorului, film cu film.

Ce și-a dorit Alain Delon de la viață și de ce

În prefața cărții, Alain Delon mărturiseşte că tot ce și-a dorit în viață a fost să fie „cel mai bun, cel mai frumos, cel mai puternic”. Asta pentru pentru femeile din viaţa sa. Volumul va apărea pe 5 mai la editura Martinière şi a fost consultat în avanpremieră de AFP.

„Dragostea m-a determinat întotdeauna să mă autodepăşesc”, mărturisește Alain Delon în această carte scrisă de Denitza Bantcheva, autoarea unei lucrări de referinţă despre Jean-Pierre Melville, şi Liliana Rosca, apropiată colaboratoare a actorului, care a strâns mărturii inedite.

Alain Delon și actrița Romy Schneider

„Nu visasem niciodată să fiu actor. Am intrat în profesie şi am continuat să joc prin femei şi pentru femei”, mai spune Alain Delon. În vârstă de 87 de ani, acesta le-a menționat pe actrițele Brigitte Auber, Michèle Cordoue, Romy Schneider, Nathalie Delon şi Mireille Darc, precum şi pe mama ultimilor doi copii ai săi, Rosalie van Breemen.

Alain Delon dezvăluie, de asemenea, o scrisoare postumă adresată lui Romy Schneider. De asemenea, asigură „că nu s-a întâmplat niciodată nimic, oricât de surprinzător ar părea”, între el și Brigitte Bardot. Dar, „de 65 de ani, avem cele mai bune relaţii amicale”.

Brigitte Bardot: „un dominator, care îşi ascunde vulnerabilitatea”

„Dacă este un lucru de care sunt mândru, este cariera mea” care „nu ar fi existat fără întâlnirile cu marii cineaşti care m-au format şi sublimat”, a mai spus actorul. Cel mai adesea a jucat în filme regizate de René Clément, Luchino Visconti, Jean-Pierre Melville şi Joseph Losey. În carte este citate și fratele actorului, Jean-François Delon. El a fost asistent de regie pentru filmele „Borsalino” sau „La Veuve Courderc”, și povesteşte copilăria lor, oferind inclusiv amintiri de la filmări.

Alain Delon a fost adorat de toate femeile

De asemenea, în carte sunt consemnate mărturii ale lui Costa-Gravas, pentru care Delon era „fiara cinematografiei franceze, de neînlocuit şi inimitabil”. Sofia Loren, Claudia Cardinale, Jane Birkin şi Nathalie Baye oferă și ele, de asemenea, propriile mărturii despre celebrul star de cinema. Într-o mărturie scrisă de mână, Bardot spune despre el că este „un dominator, care îşi ascunde vulnerabilitatea refugiindu-se în singurătate”.

„Dacă ar fi să mor mâine, conchide actorul, Dumnezeu să facă ceea ce face din dragoste, iar parafrazându-l pe Musset, aş vrea ca oamenii să spună despre mine: A suferit adesea, a greşit uneori, dar a iubit. El a fost cel care a trăit şi nu o fiinţă artificială creată de mândria şi plictiseala lui”.

Recomandarile noastre