Prințul Harry a inventat la greu în cartea de memorii. Poveștile sunt desființate una după alta: „E pură fantezie!”

Prințul Harry a inventat la greu în cartea de memorii. Poveștile sunt desființate una după alta: „E pură fantezie!”
Cartea de memorii pe care prințul Harry a lansat-o în urmă cu aproape două săptămâni a devenit instantaneu best-seller și, mai mult decât atât, continuă, zilnic, să stârnească noi controverse.

Instructorul de zbor al prințului Harry, militar din armata britanică, a demontat o poveste scrisă de acesta, explicând că este „pură fantezie”. Declarația acestuia vine după ce, în ultimele două săptămâni, s-au dezbătut intens dezvăluirile făcute de prințul Harry – de la viața sa sentimentală până la relația sa cu familia regală ori despre timpul petrecut în armată. Ajuns la capitolele în care vorbește despre perioada de armată, prințul Harry pare că s-a cam lăsat dus de val și a dat frâu liber imaginației, după cum dă de înțeles ofițerul care l-a învățat să piloteze.

În cartea sa de memorii, prințul Harry a povestit că un instructor din armată a oprit în mod deliberat, fără avertisment, avionul cu elice Slingsbyy T67 Firefly. Michael Booley, fostul sergent major, a negat categoric cele relatate în carte.

Instructorul de zbor al prințului Harry, reacționează dur

Iată ce a scris prințul Harry în carte: „Într-unul dintre primele noastre zboruri împreună, fără nicio avertizare, Booley a oprit aeronava. Am simțit cum aripa stângă se prăbușește, m-am confruntat cu o senzație teribilă, iar apoi, după câteva secunde care au părut zeci de ani, acesta a recuperat aeronava. L-am privit și l-am întrebat dacă a fost o încercare de sinucidere. Mi-a spus că nu”, arată Peroz.ro.

Michael Booley, care a lucrat 30 de ani în armată, a negat această întâmplare. „Sunt uluit de asta. Pur și simplu sunt șocat, a declarat acesta pentru Sunday Mirror. Cred că această poveste a fost puțin dramatizată, a mai spus el, explicând, de asemenea, că întotdeauna i se adresa prințului cu apelativul „Sir”, adică „domnule””. Instructorul de zbor a menționat că dincolo de relatarea fantezistă din carte, prințul Harry: „a fost un elev excepțional, foarte talentat. Este un bărbat pe care-l respect și de care îmi voi aminti mereu cu plăcere”.

Prințul Harry „o rezervă” regală

În aceeași carte, Spare, prințul Harry susține că tatăl său, regele Charles al III-lea, l-a numit „rezervă” din ziua în care s-a născut, potrivit jurnaliștilor de la The Guardian.„De la început, prințul Harry povestește cum tatăl său, acum regele Charles, i-ar fi spus soției sale, prințesa Diana, în ziua în care Harry a venit pe lume: „Minunat. Mi-au dăruit un moștenitor și o rezervă. Munca mea s-a încheiat”, scriu jurnaliștii de la The Guardian.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre