Scandalul atinge apogeul: Harry nu este fiul lui Charles!? Prințul dezvăluie ce răspuns i-a oferit tatăl său

Scandalul atinge apogeul: Harry nu este fiul lui Charles!? Prințul dezvăluie ce răspuns i-a oferit tatăl său
Într-un fragment din cartea recent lansată, prințul Harry se referă și la zvonurile care au circulat în presa tabloidă britanică, după moartea mamei sale. E vorba despre faptul că regele Charles nu ar fi tatăl lui.

Subiectul a afectat mult Casa regală britanică la momentul în care se scria despre aventura pe care Lady Diana ar fi avut-o cu maiorul James Hewitt. S-a mers până într-acolo încât s-a susținut că acesta ar fi adevăratul tată a lui Harry, asemănarea costând în culoarea roșcată a părului. S-au invocat trei lucruri de către cei care cred că n-ar fi fiul regelui: nu seamănă cu Charles, Lady Di a recunoscut o aventură cu instructorul de călărie, maiorul Hewitt, și neprezentarea unui act oficial din care să reiasă că celor doi bărbați – tată și fiu – li s-a făcut un test ADN, iar rezultatul demonstrează filiația.

E de necrezut ce i-a făcut Prinţul Charles fiului său Harry

Vom arăta care sunt dezvăluirile și explicațiile acestei povești de dragoste ascunsă, dar mai întâi să vedem ce a scris prințul Harry în cartea sa Spare.

„Poate că adevăratul tău tată este în Broadmoor”

Prințul Harry scrie că a avut o discuție cu tatăl lui pe marginea zvonurilor despre amantul prințesei Diana. Regele Charles i-ar fi sugerat că ar putea să nu fie tatăl lui atunci când a fost întrebat, dar răspunsul nu l-a putut lua drept serios.

„Cine știe dacă sunt cu adevărat Prințul de Wales (n.r. titulatura lui Charles)? Cine știe dacă sunt chiar tatăl tău adevărat? Poate că adevăratul tău tată este în Broadmoor (n.r. numele unui spital de psihiatrie), dragă băiat!”, ar fi spus Regele Charles al III-lea.

Conform lui Harry, la acel moment a considerat totul o „glumă neamuzantă, având în vedere zvonul care circula tocmai atunci că tatăl meu real era unul dintre foștii iubiți ai mamei: maiorul James Hewitt”. De asemenea, el a explicat și care ar fi fost motivele acelei speculații.

„O cauză a acestui zvon a fost părul roșcat al maiorului Hewitt, dar o altă cauză a fost sadismul. Cititorii de tabloide au fost încântați de ideea că băiatul cel mic al Prințului Charles (titulatura de atunci-n.r.) nu era copilul său. Nu a contat că mama mea nu l-a întâlnit pe maiorul Hewitt decât după mult timp de la nașterea mea, povestea a fost pur și simplu prea bună pentru a fi abandonată”, a afirmat prințul Harry, Duce de Sussex, în cartea autobiografică Spare.

Povestea de dragoste a prințesei Diana cu maiorul Hewitt

S-a vorbit mult și s-a scris mult despre faptul că prințesa Diana a avut o relație amoroasă cu tânărul și frumosul maior Hewitt.

James Hewitt a cunoscut-o pe prințesa Diana în calitatea sa de instructor de călărie. Publicul a afla din presă și din diferite cărți publicate că maiorul Hewitt se ascundea în portbagajului mașinii pentru a se strecura în Palatul Kensington.

Foto: Prințesa Diana și maiorul James Hewitt

Hewitt a fost transferat în Germania, iar în perioada 1990-1991 relația lui cu Diana a fost epistolară. Dragostea dintre cei doi s-a destrămat încetul cu încetul. Și unul și altul au recunoscut într-un fel relația secretă.

În 1994, după ce a ieșit din armată, maiorul a colaborat la redactarea cărții Anei Pasternak, „Prințesa îndrăgostită”, în care a spus multe despre povestea de dragoste cu prințesa.
Apoi, în 1999, a publicat „ Dragoste și război ”, revenind asupra subiectului cu multe citate din scrisorile care i-au fost trimise de Diana. Aceste lucruri au întărit teoria conspirației că el ar fi tatăl lui Harry.

„Pe fața lui Harry este scris că adevăratul său tată nu este Charles”

La un moment dat, prin 2013, s-a vorbit despre faptul că Palatul Buckingham, ca să oprească această bârfă, ar fi recurs și la testarea ADN. Ba a și comunicat că rezultatul a confirmat că Harry este copilul prințului Charles. Niciodată, însă, documentul nu a fost făcut public.

În anul 2021, ziarul italian Il Giornale, a readus în atenție subiectul, un criminalist afirmând că, studiând chipurile lui Charles și Harry, a ajuns la concluzia că nu seamănă. „Pe fața lui Harry este scris că adevăratul său tată nu este Charles”, a spus criminalistul.

Expertul nu a precizat, însă, ce fotografii a studiat. Dacă erau poze cu Charles tânăr sau cu el de la această vârstă.

Ca un răspuns la acest verdict, am căutat și noi fotografii vechi cu cei mai apropiați bărbați din familia lui Harry și le-am comparat pentru a vedea dacă există vreo asemănare.

Maiorul Hewitt a negat că Harry ar fi fiul lui

În ciuda tuturor presupunerilor și bârfelor, argumentele biografilor Casei Regale sunt mai solide decât ale conspiraționiștilor. Există chiar și o declarație a presupusului tată, maiorul Hewitt.

Prințul Harry s-a născut pe 15 septembrie 1984, adică mult înainte de a existat orice fel de indicii despre o posibilă relație între prințesă și instructorul ei de călărie James Hewitt.
Maiorul a negat orice posibilitate de paternitate, într-o declarație făcută pentru revista Vanity Fair. „Relația mea cu Diana a început la doi ani după ce s-a născut Harry, dar acel biet băiat a fost întotdeauna afectat de această minciună mediatică”.

Recomandarile noastre