Regele Charles al III-lea reunește familia înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu Harry și Meghan

Regele Charles al III-lea reunește familia înainte de Crăciun. Ce se întâmplă cu Harry și Meghan
Regele Charles își întâmpină rudele la Castelul Windsor pentru un prânz festiv. Este pentru prima dată când găzduiește tradiționala adunare în calitate de monarh. Prânzul anual este o șansă de a vedea rudele care nu se vor alătura familiei pe 25 decembrie.

Alături de regina consort, Regele Charles al III-lea reunește familia înainte de Crăciun, în calitate de monarh, la Castelul Windsor. Aceasta e cea mai mare reuniune de familie de la funeraliile reginei din septembrie – și pentru prima dată când întâlnirea tradițională are loc din 2019, când a fost sistată din cauza pandemiei Covid-19.

Zeci de membri ai familiei regale au participat, marți după-amiază, la masa regală. Rudele regale au început să sosească dinaintea prânzului. Primul care a sosit în această după-amiază a fost însuși Regele Charles, care a călătorit la Windsor cu o mașină. Tot printre primii care au ajuns la Winsdor se numără Camilla, regina consort, apoi contele și contesa de Wessex. Prințul Edward și-a condus familia la evenimentul de la Castelul Windsor, cu Sophie și fiica sa Lady Louise pe bancheta din spate a mașinii.

Pe de altă parte, Prințul Harry și Meghan, precum și copiii lor, fiul Archie și fiica Lilibet nu participă, ci rămân în SUA.

Regele Charles al III-lea reunește familia

Masa de prânz cu curcan și garnituri a avut loc de obicei în fiecare an la Palatul Buckingham în miercurea dinaintea Crăciunului, cu puțin timp înainte ca monarhul să plece la Sandringham pentru sezonul festiv. Cu toate acestea, în acest an, evenimentul a fost mutat la Castelul Windsor și decalart cu o zi.

Castelul Windsor

Prânzul dinaintea Crăciunului este unul dintre rarele momente în care se întâlnește toată familia extinsă a monarhului și este o șansă pentru rege de a sărbători cu cei care nu primesc invitația de a petrece Crăciunul în Norfolk cu familia regală de rang înalt. Familia este așezată la mese rotunde, și se bucură de un prânz la care se servește curcan crescut la Sandringham.

La prânzul de marți, Prințul William a citit un pasaj din mesajul de Crăciun din 2012 al regretatei regine, în care Majestatea Sa defunctă spunea că a fost „întotdeauna impresionată de spiritul de unitate” de Crăciun. E un moment, adăugase ea, „când ne amintim că Dumnezeu și-a trimis singurul fiu pentru a servi, nu pentru a fi servit”, dezvăluie Daily Mail.

Regele și rudele apropiate vor pleca la Sandringham pentru Crăciun

Întâlnirea de astăzi vine după ce a fost confirmat faptul că regele, regina consort și membrii familiei regale vor petrece Crăciunul la Sandringham pentru prima dată în ultimii trei ani. Săptămâna trecută au fost publicate fotografii care o arată pe Prințesa de Wales plantând un copac în memoria Reginei.

Astfel, Charles și Camilla vor sărbători ziua de Crăciun la moșia din Norfolk împreună cu membrii familiei, marcând o revenire la festivitățile regale tradiționale. Reuniunea de la Sandringham va fi prima dată când familia regală a petrecut Crăciunul la reședința regală privată din 2019 și va fi o perioadă emoționantă după moartea reginei în septembrie.

Palatul Buckingham a precizat într-o scurtă declarație: „Majestățile lor Regele și Regina Consort, însoțiți de membri ai familiei regale, vor participa la slujba de dimineață în ziua de Crăciun la biserica Sandringham, duminică, 25 decembrie 2022”. Este probabil că lui Charles și Camilla li se vor alătura Prințul și Prințesa de Wales și copiii lor, Prințesa Regală și familia ei, Contele și Contesa de Wessex și copiii lor – dar rămâne de văzut dacă Ducele de York va avea o apariție publică.

Meghan și Harry, excluși de la activitățile familiei

De asemenea, rămân întrebări cu privire la Harry și Meghan, despre care se spune că excluși de la prima cină de Crăciun a lui Charles la Sandringham în calitate de monarh – după ce serialul lor de pe Netflix a lansat un atac fără precedent la adresa Familiei Regale, acuzându-l pe rege de „minciună” și pe Prințul de Wales de „țipat” la fratele său.

Recomandarile noastre