Ce se întâmplă la școala pe care au început-o copiii prințului William și ai lui Kate Middleton

Ce se întâmplă la școala pe care au început-o copiii prințului William și ai lui Kate Middleton
Copiii ducilor de Cambridge au început școala, miercuri, și pentru prima dată merg toți trei în aceeași unitate de învățământ. Chiar urmează cursurile unei școli din mediul rural, programa e cu adevărat specială, iar clasele nu urmează tipicul obișnuit.

Prințul George, prințesa Charlotte și prințul Louis vor participa la cursurile uneia dintre cele mai prestigioase școli din Anglia. Ei au început școala miercuri, și au fost însoțiți de părinții lor, prințul William și ducesa de Cambridge, Kate Middleton la deschiderea oficială a anului școlar de la Lambrook, noua instituție de învățământ a copiilor regali.

Familia regală s-a mutat din Londra în această vară, în apropiere de Winsdor, unde locuiește regina Elisabeta II. Mutarea a fost gândită ca o oportunitate pentru cei trei prinți în a avea o copilărie cât mai normală. Până acum, prințul George și prințesa Charlotte au urmat cursurile școlii Thomas’s Battersea din apropierea Palatului Kensington din Londra. Între-timp, Prințul Louis era înscris la grădinița Willcocks.

Ore de 35 de minute și clase formate în funcție de abilitățile elevilor

Școlile precum Lambrook au fost o alegere populară în rândul familiilor regale de-a lungul timpului. Cu toate astea, deși există posibilitatea de cazare pentru micuții regali, ei au ales să locuiască în continuare alături de părinții lor. Lambrook nu doar că are rezultate excelente când vine vorba de învățătură, dar oferă și o mulțime de activități extracuriculare.

Programa școlară e gândită foarte diferit în comparație cu școlile obișnuite. Orele au doar 35 de minute iar elevii sunt împărțiți în funcție de abilitățile lor, nu de vârstă. Printre tipurile de cursuri ce nu presupun sportul se numără cele de producție de film, și podcasturi, de animație și de gătit. De asemenea, școala a inaugurat recent o nouă clădire în valoare de șapte milioane de lire sterline destinată studiourilor de artă, laboratoarelor de știință și sălilor de calculatoare.

Prestigioasa școală oferă facilități impresionante dedicate sportului, teatrului și muzicii. De asemenea, elevii beneficiază de o piscină interioară, de un teren de fotbal și de un traseu de golf cu nouă găuri. Activitățile precum călăritul, scrima, scufundările și polo pe cai fac parte din programă. Atunci când nu se joacă în aer liber, elevii au grijă de stupii de albine sau culeg ouă de la ferma școlii.

Decesul Reginei Mamă schimbă începutul anului

În Marea Britanie se vor ține 10 zile de doliu național după trecerea în neființă a îndrăgitei regine, Elisabeta a II-a, și se ia în calcul suspendarea orelor în școli în ziua înmormântării. Copiii familiei Regale nu vor ieși în public în toată această perioadă, titrează presa britanică.

Sursă foto: Instagram / British Vogue