Ducii de Cambridge își dau copiii la școală la țară. Să vedeți ce vor învăța micii prinți

Ducii de Cambridge își dau copiii la școală la țară. Să vedeți ce vor învăța micii prinți
Familia ducilor de Cambridge este în pragul unui nou capitol interesant.  După ce au locuit aproape un deceniu în apartamentul 1A de la Palatul Kensington, Kate și William părăsesc Londra și își mută copiii în Adelaide Cottage din Berkshire, la doar 10 minute de mers pe jos de Castelul Windsor, unde regina se află acum în reședință permanentă.

Pe 22 august, Palatul a anunțat că cei trei copii ai cuplului, Prințul George, în vârstă de nouă ani, Prințesa Charlotte, în vârstă de șapte ani și Prințul Louis, în vârstă de patru ani, vor urma cu toții școala Lambrook de la începutul noului trimestru, în septembrie.

Nu va fi prima dată când Lambrook – care a fost fondată în 1860 și este situată în peste 50 de acri din zona rurală din Berkshire – găzduiește descendenți ai casei regale, scrie Vogue.co.uk.  În secolul al XIX-lea, școala era frecventată de prințul Christian Victor și prințul Albert de Schleswig-Holstein, ambii nepoți ai reginei Victoria, care obișnuiau să călătorească cu trăsura de la Castelul Windsor la școală pentru a urmări piesele de teatru ale băieților și jocurile de cricket.

Micii prinți ai ducilor de Cambridfge sunt toți pasionați de sport și vor practica mult la noua școală

După mai bine de un secol, Ducele și Ducesa de Cambridge vor face o scurtă călătorie cu mașina de la Adelaide Cottage pentru a-și încuraja copiii la școală, unde elevii se bucură de golf (Lambrook are un teren de golf cu nouă găuri), lacrosse, badminton și baschet, precum și sporturi școlare britanice mai tradiționale, cum ar fi rugby, fotbal, hochei și netball.  Prințul George este un fan al fotbalului – ca și tatăl său.

El îl susține pe Aston Villa și, așa cum vă amintiți, li s-a alăturat lui Kate și William în tribunele de la Wembley vara trecută pentru a vedea Anglia înfruntând Italia în finala Euro 2020.  Prințesa Charlotte și-a susținut și ea Leoaicele înainte de victoria lor istorică asupra Germaniei, luna trecută.

Între timp, fratele lor mai mic, Louis, a putut fi văzut ținând în brațe o minge de cricket în fotografiile făcute de Kate pentru a marca a patra aniversare, la începutul acestui an.

Prințesa Charlotte va avea parte de educație artistică la noua școală

Charlotte este, de asemenea, înclinată din punct de vedere muzical – mama ei a dezvăluit că ia lecții de pian în timpul unei ieșiri în familie pentru a marca celebrarea jubileului de platină a Reginei la începutul acestui an, iar prințul William a spus că fica sa  „iubește dansul”.

Ea va fi bine îngrijită la Lambrook, care găzduiește un Centru dedicat artelor spectacolului. Școala are, de asemenea, un cor de capelă de 25 de ani, care cântă pentru public în diverse locații, inclusiv la Capela Colegiului Eton – alma mater a Prințului William.

Micii prinți vor studia latina și greaca, dar vor învăța să facă și podcasturi

Pe lângă activitățile extracurriculare, programul academic al lui Lambrook – care încorporează latină și greacă, precum și materii de bază – este robust și asigură materii care le vor fi de ajutor prinților în vederea alegerii unui colegiu, atunci când vor mai crește.

Fără îndoială, Ducele și Ducesa sunt dornici să asigure cea mai bună educație posibilă pentru copiii lor, dar „după-amiezele de îmbogățire” săptămânale ale lui Lambrook au atras-o probabil pe Kate – o neobosită susținătoare a importanței naturii și a jocului în aer liber în educația timpurii – la fel de mult ca  palmaresul școlii de excelență academică, mai scrie sursa citată.

Sesiunile oferă elevilor oportunitatea de a-și completa studiile academice cu activități complexe, de la ciclism montan la apicultura, de la agricultură la scrimă, de la polo la podcast.  Potrivit site-ului școlii, „elevii sunt încurajați să aleagă ceva care îi interesează (fără îndrumarea unui adult) și să încerce o nouă activitate de îmbogățire la fiecare jumătate de semestru”.

Istoria de peste 160 de ani a școlii Lambrook

Inițial, o școală pregătitoare doar pentru băieții care stăteau la internatul său, Lambrook a început să accepte elevi de zi în 1992. S-a deschis pentru fete în anii 1990.  Alături de nepoții Reginei Victoria, alți foști elevi remarcabili includ fiii fostului prim-ministru Herbert Henry Asquith, economistul laureat al Premiului Nobel James Meade, frații și jucătorii de rugby din Scoția Thom și Max Evans și Alex Pettyfer, care a jucat alături de Channing Tatum în  Mike cel magic.

 

Pe lângă faptul că este mai aproape de bunica lui William, Regina, care și-a sărbătorit anul acesta 96 de ani de naștere, mutarea Ducilor de Cambridge la Windsor înseamnă o apropiere și de părinții lui Kate, Carole și Michael Middleton, care locuiesc în apropiere, la numai 45 de minute de mers cu mașina.

Sursa foto: Instagram, Wikipedia