Un nou monolit a apărut în apropiere de San Francisco. Acesta este făcut din… turtă dulce. Monolitul misterios a fost descoperit chiar în ziua de Crăciun şi, spre deosebire, de cei care au apărut în diferite regiuni de pe glob, acesta este făcut din turtă dulce.

Amintim că primul monolit a fost descoperit întâmplător, din elicopter, în deșertul din Utah. Apoi au mai apărut zeci, două din ele inclusiv în România. Mai cu „moț” românii au avut unul cu model. Cel care a fost amplasat temporar pe platoul de la Bâtca Doamnei, lângă Piatra Neamț, avea toate cele trei fațete decorate cu un fel de spirale, șlefuite în metal.

Cel mai spectaculos  monolit metalic și-a făcut apariția într-o zonă rurală din Columbia. Acesta era de culoare aurie.

Până în acest moment nimeni nu a putut spune cu certitudine care e treaba cu bizarele construcții care apar și dispar după un anume număr de zile. Nimic nu se leagă, nicio apariție / dispariție nu seamănă una cu alta. În cazul monolitului din Utah, primul văzut, niște americani s-au filmat în timp ce îl transportă de acolo, cu o roabă, postând pe rețelele sociale mesajul „Nu vă abandonați bunurile personale pe un teren public dacă nu doriți să fie scoase”.

Se cunosc doar autorii unui singur monolit din metal

Până acum a fost elucidat doar misterul unuia dintre monoliții apăruți în SUA. Este vorba despre cel de-al doilea apărut în această țară, care a fost revendicat de un grup format din patru artiști și fabricanți. Ei au spus că au realizat monolitul, amplasat în orașul Atascadero din California. De asemenea, ei au mai pus la punct un nou monolit, pentru a-l amplasa în locul în care a fost plasat cel anterior. Și asta după ce fusese scos de câțiva tineri și înlocuit cu o cruce.

„Ne-am propus să fie o piesă de artă de gherilă. Dar când a fost îndepărtat într-un mod atât de urât, am decis că trebuie să îl înlocuim”, a declarat Wade McKenzie, unul dintre cei care au apărut controversatul monolit din California. Cei patru au fost inspirați atât de apariție monolitului din Utah, dar și de cel apărut în România, la Piatra Neamț.

Până în prezent au fost semnalați peste 20 de monoliți, în SUA, Columbia, Marea Britanie, Olanda, România, Polonia, Franța, Spania și Finlanda.

Sursa foto: YouTube, Instagram

Exclusiv. Cum și-a intrat în rolul de mamă vitregă logodnica lui Alex Bodi. Imaginile spun totul

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp