La prima vedere, niciun aliment nu este un leac magic atunci când ești bolnav, o dietă sănătoasă, plină de vitamine și minerale să pot stimula imunitatea, ceea ce poate preveni îmbolnăvirile și te poate ajuta să îți revii mai repede atunci când te îmbolnăvești.
Deoarece sistemul imunitar este apărarea organismului împotriva invadatorilor precum viroza, răceală, gripă, merită să îl hrăniți bine. „Ceea ce introduceți în corpul dumneavoastră este important pentru sănătatea dumneavoastră generală, inclusiv pentru sistemul imunitar”, susține imunologul Cassandra Calabrese.
Medicul susține că printre cele mai bune alimente care stimulează sistemul imunitar se numără peștii grași, care conțin o cantitate mare de Omega-3. E vorba de ton, hering, macrou, somon, sardine, dar și păstrăv. Atenție! Întrucât unii pești pot conține o cantitate mică de mercur, dăunător pentru bebeluși, femeile însărcinate sau cele care alăptează ar trebui să consulte un medic înainte de a mânca pește.
Magica vitamina C
Întotdeauna când răceala a dat năvală, vitamina C este tot ce vă trebuie pentru ca virusul să fie alungat cât mai repede. Se recomandă să consumați cât mai multe portocale, lămâi, limes, grapefruit. Din dieta celor care vor să-și crească imunitatea nu trebuie să lipsească usturoiul, care vine cu o mulțime de beneficii pentru sănătate.
Consumul de usturoi vine cu o mulțime de beneficii pentru îmbunătățirea sănătății inimii. Dar usturoiul vă poate stimula, de asemenea, funcția imunitară datorită aliinei, care este legată de susținerea răspunsului celulelor albe din sânge care luptă împotriva virusurilor gripei sau răcelii.
Ghimbirul ajută la inflamații și înlătură grețurile
Un element de bază în bucătăriile asiatice și indiene, ghimbirul a fost, de asemenea, folosit de secole în medicina orientală. Și asta pentru un motiv întemeiat: ghimbirul conține vitamina C, magneziu și potasiu. Îl puteți folosi la prepararea prăjiturilor dar și în ceaiuri pe timp de iarnă, pentru că dă aromă preparatelor, dar înlătură și inflamațiile și alungă grețurile.
Turmericul, excelent antiviral
O bogăție de curcumină, turmericul este cunoscut pentru capacitatea sa de a alunga răceala și gripa, fiind considerat un excelent antiviral. La rândul său, broccoli este o sursă bună de vitamine (A, C și E), dar și de fibre, care stimulează sistemul imunitar.
De trei ori mai multă vitamina C decât portocalele o au și ardeii grași, mai ales cei roșii. Se recomandă să-i consumați cruzi. În lupta contra infecțiilor joacă un rol important și vitamina A, care se găsește din belșug în spanac. Dar spanacul conține și o doză bună de acid folic, despre care cercetările arată că poate ajuta la întărirea sistemului imunitar.
Iaurt și semințe de floarea soarelui pentru o imunitate de fier
Nu uitați nici de iaurt, pentru că cercetările au arătat că există o legătură strânsă între sistemul imunitar și buna funcționare a intestinelor. Știați că ronțăitul migdalelor poate ajuta, de asemenea, la îndepărtarea infecțiilor? Migdalele conțin vitamina E, un antioxidant puternic, care fac bine organismului.
Porția recomandată este de jumătate de cană pe zi. Ca și migdalele, semințele de floarea-soarelui pot fi o sursă bună de vitamina E, un cunoscut luptător împotriva infecțiilor. Semințele de floarea soarelui conțin și seleniu, despre care cercetările arată că ajută imunitatea să fie la înălțime.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook