Aloe vera: ingredientul minune. Cum îl folosim pentru păr

Aloe vera: ingredientul minune. Cum îl folosim pentru păr
Aloe vera este unul dintre acele ingrediente despre care toată lumea vorbește și este recomandată de la prietenă, mamă, bunică, chiar și străbunică, drept soluție magică pentru orice problemă de frumusețe. Cum funcționează acest „ingredient miraculos” atunci când vine vorba de păr?

Lăsând la o parte sfaturile venite „din bătrâni”, dermatologul Nava Greenfield, MD, de la Schweiger Dermatology Group din Brooklyn, și trichologul certificat Michelle Blaisure, de la Bosley Professional Strength, explică tot ce trebuie să știi despre utilizarea aloe vera pentru beneficiile părului.

Aloe vera pentru părul tău

Aloe vera este mult mai mult decât o plantă drăguță pe care probabil o ai în casă, care este încă vie doar pentru că trebuie udată rareori. 

Planta a fost folosită în multe culturi diferite de-a lungul istoriei. Conform spuselor lui Michelle Blaisure, aloe vera este bogată în vitamine, minerale și acizi grași. Dr. Greenfield adaugă că are și proprietăți antimicrobiene și antiinflamatorii, motiv pentru care este utilizată în mod obișnuit pentru vindecarea arsurilor și a iritației pielii.

Aloe vera pentru creșterea părului

Acum, că știm că aloe vera are toate aceste proprietăți grozave, ce înseamnă mai exact pentru părul tău? Dacă dai un search pe internet, s-ar putea să găsești povești de la oameni care jură că după ce au folosit aloe părul lor este mai des sau crește mai repede. În realitate, însă, nu există studii reale cu privire la acest lucru, ci doar anecdote personale și afirmații tradiționale de utilizare, spune Michelle Blaisure.

Potrivit spuselor lui dr. Greenfield, au existat studii care au demonstrat efectele benefice ale aloe vera asupra pielii și este posibil ca aloe vera să ajute la creșterea părului prin calmarea inflamației.

„Există multe, multe cauze ale căderii părului, denumite în mod colectiv alopecie”, spune dr. Greenfield. 

Este posibil ca aloe vera să favorizeze creșterea părului atunci când cauza alopeciei este o afecțiune inflamatorie. Este mai probabil ca aloe vera să contribuie la sănătatea părului, deoarece condiționează și hidratează părul și scalpul. O hidratare adecvată este o necesitate pentru un păr sănătos.

Cum se folosește aloe vera pe păr

Blaisure recomandă utilizarea aloe vera pe scalp și pe păr ca un „demachiant ușor” pentru îndepărtarea uleiurilor și pentru a face părul moale și strălucitor. 

„Datorită texturii sale asemănătoare gelului într-o formă brută, aloe vera acționează ca un agent de curățare ușor, deci ar fi cel mai bine să îl folosiți pe scalp și pe păr și apoi să îl clătiți, deoarece se poate simți lipicios dacă este lăsat pe păr”, spune Blaisure.

Puteți stoarce gelul chiar din frunza unei plante de aloe vera (puteți cumpăra frunze de aloe la plafar) și îl puteți aplica direct pe păr și pe scalp. 

Feliați frunza în jumătate, scoateți gelul din interior și introduceți gelul într-un robot de bucătărie. Adăugați trei linguri de ulei de măsline în robotul de bucătărie. Uleiul de măsline este un ulei de transport excelent pentru a fi utilizat cu alte ingrediente și, de asemenea, „sărutul bucătarului” pentru etanșarea în umiditate, dar nu este întotdeauna recomandat pentru scalp. Adăugați o lingură de ulei de ricin și amestecați totul. Strecurați amestecul și aplicați pe păr și folosiți-vă mâinile. Lăsați-l timp de 30 de minute, apoi spălați-l și coafați ca de obicei.

Codin Maticiuc ni-l dezvăluie pe Mihai Bendeac, sub pretext că a scris o carte

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp