Peste 50 de persoane au fost arestate în luna martie 2019 în cadrul operaţiunii numite de FBI „Varsity Blues“ în care erau amestecați 33 de părinţi înstăriţi printre care și celebra actriță Lori Loughlin (56 de ani) și soțul acesteia, designerul de modă Mossimo Giannuli, în dosar fiind implicate și instituţii precum Yale, Stanford, Universitatea din California de Sud şi UCLA.
Procurorii au înregistrat la vremea respectivă apeluri telefonice și e-mailuri care arătau că cuplul Loughlin-Giannuli a lucrat cu creierul schemei, consultantul de admitere Rick Singer, pentru a-și introduce fiicele în USC cu profiluri atletice false. Aproape șaizeci de persoane au fost acuzate astfel în schema condusă de Singer, care a colaborat în secret cu anchetatorii și și-a înregistrat conversațiile cu părinții și antrenorii pentru a ajuta la construirea cazului împotriva lor.
Amendă urișă, plătită din închisoare
Loughlin și Giannuli au primit inițial amândoi ordin să se prezinte la închisoare pe 19 noiembrie anul acesta, dar procurorii și apărarea au convenit că Loughlin poate începe sentința pe 30 octombrie. În acest context, Loughlin a fost de acord că nu va solicita eliberarea timpurie din închisoare din motive legate de pandemia de coronavirus.
Cei doi se află în prezent în închisoare, căci Loughlin a ajuns la FCI Dublin în California pe 30 octombrie pentru a-și începe pedeapsa de două luni, iar Giannuli s-a predat oficialilor din închisoarea federală din Lompoc, lângă Santa Barbara, pe 19 noiembrie, pentru a executa o pedeapsă de cinci luni. Conform unor surse tmz.com, cei doi soți au plătit recent o amendă în valoare totală de 400.000 de dolari direct din spatele gratiilor.
Printre părinții celebri care au petrecut timp după gratii în acest caz se află și Felicity Huffman, starul Desperate Housewives, care a fost condamnată la 14 zile pentru că a plătit 15.000 de dolari pentru a falsifica scorul SAT al fiicei sale.
Jennifer Lopez, dezbrăcată complet. Imagini interzise minorilor. Dar și dieta artistei pentru majori!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook