Americanii opresc începerea vaccinării copiilor cu serul Moderna

Americanii opresc începerea vaccinării copiilor cu serul Moderna
Autoritatea americană FDA, similară cu Agenția Naționala a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, a anunțat că vaccinarea copiilor cu vârsta de 12-17 ani cu Moderna se va amâna.

Încă de vineri, compania Moderna, cu sediul în Cambridge, Massachusetts, a comunicat FDA că va mai avea nevoie de timp (cel puțin până în ianuarie 2022) pentru a intra în campania de vaccinare a copiilor. Anunțul a venit înainte ca FDA să își poată finaliza raportul privind evaluarea vaccinului, informează Washington Post.

Compania a adăugat, de asemenea, că își va amâna cererea de autorizare de la FDA a vaccinului său COVID pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 11 ani.

Moderna depusese cerere în luna iunie pentru autorizarea în SUA a vaccinului său pentru Covid-19 la persoane cu vârste de 12-17 ani. Directorul anunțase că în următoarele câteva săptămâni se va putea trece la vaccinare.

Acum compania a motivat că va avea nevoie de timp suplimentar pentru a examina în continuare datele aflate în curs de analizare cu privire la riscurile de miocardită.

Ce este Miocardita și ce legătură are cu vaccinul anticovid

 Miocardita este o inflamație a mușchiului inimii care apare în cazuri rare după vaccinare.

Compania a primit sesizări din mai multe țări, care și-au exprimat îngrijorarea că vaccinul Moderna a crescut riscul de miocardită la bărbații cu vârsta cuprinsă între 18 și 30 de ani.

Și în Suedia și Finlanda, oficialii din domeniul sănătății au făcut recomandări împotriva utilizării vaccinului Moderna pentru bărbații sub 30 de ani, relatează presa occidentală. Din această cauză s-a preferat o amânare pentru o evaluare amănunțită a raportărilor.

Se amână și vaccinarea copiilor de 6-11 ani

Cu privire la copiii cu vârste între 6 și 11 ani, compania Moderna a mai anunţat că va amâna cererea pentru administrarea unui vaccin cu o doză înjumătăţită, de 50 de micrograme. Se vrea așteptarea concluziilor agenției, după ce FDA finalizează evaluarea vaccinului pentru grupa de vârstă 12-17 ani.

În declarația sa, compania Moderna a spus că „siguranța beneficiarilor de vaccin este de o importanță capitală” și că lucrează îndeaproape cu FDA pentru a nu exista niciun fel de probleme, scrie și Daily Mail.