Amy Winehouse scoasă la vânzare! Familia ei a luat o decizie șocantă

Amy Winehouse scoasă la vânzare! Familia ei a luat o decizie șocantă
Au trecut 10 ani de când vedeta muzicii britanice a murit în urma unei supradoze. Avea doar 27 de ani.

Acum, familia regretatei cântărețe Amy Winehouse a luat o decizie dificilă. Aceasta a decis să facă bani de pe urma tinerei. Astfel, întreaga ei garderobă este scoasă la licitație. Nu se întâmplă în Marea Britanie, ci în America.

Casa de licitații Julien’s expune începând de luni la New York, înaintea unei licitaţii care va avea loc la Beverly Hills pe 6 şi 7 noiembrie, peste 800 de rochii, bustiere, pantaloni, pantofi, pantaloni scurţi, lenjerie, ochelari, instrumente muzicale, cărţi şi discuri, cu o valoare totală estimată între unu şi două milioane de dolari.

Familia lui Amy Winehouse a luat o decizie

În mod curios, familia a decis să renunțe la tot. Nici măcar rochia pe care celebra Amy Winehouse a purtat-o în timpul ultimului ei concert, cu o lună înainte de moarte, în 2011, nu vor să o păstreze, informează AFP.

„Este foarte dificil să trebuiască să organizezi licitaţii cu părinţii unui copil decedat, a recunoscut Martin Nolan, directorul Julien’s Auctions în timpul unei prezentări pentru AFP a colecţiei de obiecte personale ale cântăreţei britanice, care a încetat din viaţă pe 23 iulie 2011. Subiectul este foarte sensibil şi a durat mult până când au fost de acord să doneze (obiectele), realizând, desigur, că fanii, muzeele, colecţionarii din întreaga lume vor dori să deţină aceste articole”.

Părinții ei luptă împotriva dependenței de droguri și alcool

Părinţii lui Amy Winehouse, Mitch şi Janis Winehouse, îşi doresc ca prin această licitaţie să conserve „moştenirea şi memoria” fiicei lor şi să strângă fonduri pentru fundaţia lor. Fundația lucrează în beneficiul adulţilor tineri care suferă de dependenţa de droguri şi de alcool.

Artista din Marea Britanie, câştigătoare a mai multe premii pentru albumul său „Back to Black” din 2006, a abordat întotdeauna experienţele personale cu dependenţa de alcool şi droguri în melodiile sale jazz şi soul. Finalul vieții și carierei a bifat un moment teribil la Belgrad, în iunie 2011 (cu o lună înainte ca artista să moară). În mod vădit aflată sub influenţa alcoolului, a fost huiduită şi fluierată de public, dintre care o parte a părăsit sala. Turneul a fost anulat, iar Amy Winehouse a murit o lună mai târziu.

În seara concertului, ea a purtat o rochie mini, verde cu negru, cu motive florale şi bambus, realizată de stilista sa Naomi Parry. Ţinuta are o valoare estimată între 15.000 şi 20.000 de dolari.

Amy Winehouse, artista fenomen cu 5 Grammy

Amy Jade Winehouse (14 septembrie 1983 – 23 iulie 2011) a fost o cântăreață și compozitoare engleză, recunoscută pentru vocea sa profundă, expresivă contralto și amestecul ei eclectic de genuri muzicale, inclusiv soul, rhythm and blues și jazz.

Primul ei album, Frank (2003), a fost nominalizat la Premiul Mercury. Piesa „Stronger Than Me” i-a adus premiul Ivor Novello ( acordat de Academia britanică de compozitori, compozitori și autori) pentru cea mai bună melodie contemporană.

Winehouse și-a lansat albumul ulterior, Back to Black, în 2006, care a devenit un succes internațional și unul dintre cele mai bine vândute albume din istoria Marii Britanii. La premiile Brit din 2007, a fost nominalizată la albumul britanic al anului și a primit premiul pentru artistul solo feminin britanic. Piesa „Rehab” i-a adus un al doilea premiu Ivor Novello.

În 2008 și-a adjudecat cinci premii Grammy, egalând recordul de atunci pentru cele mai multe victorii obținute de către o femeie artistă într-o singură noapte și devenind prima britanică care a câștigat cinci premii Grammy, inclusiv trei din General Field „Big Four” Premiile Grammy: Cel mai bun artist nou, discul anului și melodia anului (pentru „Rehab”), precum și cel mai bun album vocal pop.

Amy Winehouse a fost afectată de dependența față de droguri și alcool. A murit efectiv otrăvită de cantitatea imensă de alcool  consumată, la 23 iulie 2011.

Sursa foto: Instagram