Ana Maria Brânză s-a retras azi din sport. A fost declarată de cinci ori cea mai mare spadasină a lumii

Ana Maria Brânză s-a retras azi din sport. A fost declarată de cinci ori cea mai mare spadasină a lumii
Ana Maria Brânză, căsătorită Popescu, le-a stors lacrimi fanilor. Sportiva și-a anunțat retragerea din activitate.

Cupa Mondială din Dubai a fost ultima competiție unde a participat Ana Maria Brânză. A pus capăt unei cariere uluitoare.

Ana Maria Brânză s-a retras azi din sportul în care a făcut istorie. A fost declarată de cinci ori cea mai mare spadasină a lumii

La 37 de ani, Ana Maria Brânză a considerat că trebuie să încheie o etapă din viață. Ea a anunțat pe vlogul personal că s-a retras din activitatea sportivă. „Se pare că se încheie. Peste 20 de ani petrecuți în sala de scrimă… A fost ultima competiție pentru mine.

Credeam că sunt pregătită, pentru că nu simt să merg mai departe. Asta a fost tot și cumva cred că din copilărie mi-am promis că o să simt momentul în care să mă opresc și este momentul. Acest moment a venit, nu mai am motivație să merg mai departe.

Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc, mai ales vouă, care sunteți pe social media și ați fost alături de mine, atunci când s-a terminat cu medalie, dar mai ales atunci când am dat nuca-n perete, de la începutul competiției. Sper să rămâneți alaturi de mine deoarece s-a încheiat un capitol din viața mea, dar cu siguranța vor urma alte surprize. Mă duc să termin de plâns”, a spus Ana Maria Brânză-Popescu pe vlogul personal.

Are la activ trei medalii olimpice și opt mondiale

În 20 de ani de carieră, Ana Maria Brânză s-a bucurat de trei medalii olimpice, dintre care două de aur, opt mondiale (două aur, trei argint, trei bronz) și 13 europene (7 aur, 4 argint, 2 bronz), fiind cea mai titrată scrimeră a României. Recent, aceasta a fost desemnată de Federația Internațională de Scrimă cea mai bună spadasină din lume pentru a cincea oară, ceea ce reprezintă un record absolut.

Noi, românii, trebuie să-i mulțumim pentru că a dus numele României în lume și a reprezentat cu cinste și performanță deosebită sportul românesc.

Sursă foto: instagram