ANAF anunţă termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice

ANAF anunţă termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice
Românii adulți au obligația să depună declarația unică aferentă impozitului pe venit. Astăzi este ultima zi în care acest lucru e posibil.

ANAF anunţă termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice. Este vorba de formularul 212 – „Declaraţie Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice”. data limită până la care trebuie depus formularul este marţi, anunţă ANAF.

„Termenul de depunere a formularului 212 „Declaraţie Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este 25 mai 2021. Declaraţia unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuţii sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal”, informează ANAF.

Termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice

ANAF recomandă ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Astfel se poate utiliza serviciul „Spaţiul privat virtual” (SPV), pentru cei care au cont. O altă variantă este să accesați sau pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus şi în format fizic. Se face direct la registratura organului fiscal de care aparțineți, sau prin poştă, cu confirmare de primire. Data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz.

Pentru completarea şi depunerea declaraţiei unice contribuabilii pot solicita sprijin organelor fiscale apelând Serviciul central de asistenţă telefonică a contribuabililor (Call – center), la numărul de telefon 031.403.91.60 sau prin e-mail,      accesând    Formularul      de      contact      disponibil      pe      portal  https://www.anaf.ro/asistpublic/ şi în serviciul Spatjul Privat Virtual.

De asemenea, ANAF a creat pe portalul instituţional o rubrică în care se regăsesc toate informaţiile detaliate despre declaraţia unică (Ghid de completare, Formularul 212 pentru descărcare, baza legală etc.), aceasta putând fi accesată la acest link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/info_spv.htm.

Te ia amețeala! Scara cu 3.500 de trepte, cea mai lungă din lume

Recomandarile noastre