„În lumina evenimentelor recente, am luat decizia de a mă suspenda din PSD.

Sunt nevinovat și sper ca Justiția să facă lumină cât mai repede în acest dosar.

Nu doresc să pun în pericol șansele reale de câștigare a alegerilor parlamentare, pe care le are partidul al cărui membru sunt de peste 20 de ani și în slujba căruia mi-am pus toată activitatea politică.

Până la sfârșitul anului, atribuțiile de președinte PSD Sector 1 vor fi preluate de președintele executiv”.

Așadar, după ancheta procurorilor DNA, care au suspiciuni rezonabile că Daniel Tudorache a comis acte de corupție, începând cu anul 2008, a înregistrat primul efect: pe lista PSD de la alegerile parlamentare din 6 decembrie s-a mai creat un loc eligibil prin retragerea lui Tudorache.

Reamintim că Daniel Tudorache este cercetat penal de procurorii DNA pentru trafic de influență și spălare a banilor, procurorii stabilind ca acesta să plătească o cauțiune de 1 milion de euro. Conform DNA, în perioada 2008-2018, Daniel Tudorache ar fi beneficiat de sume de bani disproporționat de mari comparativ cu veniturile sale și ar fi apelat la soția și menajera sa pentru a ascunde bani obținuți ilicit.

Fostul primar Tudorache trebuie să plătească procurorilor 1 milion de euro într-o săptămână, altfel va veni propunerea de arestare.

Mai există un alt dosar în care este cercetat Daniel Tudoarache. El vizează achizițiile de tablete pentru școala online a copiilor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Rețetă pentru zilele de dezlegare la pește

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri