Peștele este un aliment des recomandat de către specialiștii în nutriție, datorită beneficiilor multiple pentru sănătate. În plus,  pește nu necesită mult timp de gătire, iar rețetele sunt variate.

Rețetă pentru zilele de dezlegare la pește

Peștele se servește cald împreună cu verdeață, un plus de zeamă de lămâie, dar și un mujdei de usturoi și o salată verde. De asemenea, o garnitură de cartofi la cuptor este ideală pentru  o porție de pește la cuptor.

Ingrediente

  • 1.5 kg peşte proaspăt
  • 1 lămâie
  • 4-5 linguri ulei
  • 200 ml vin alb
  • 1-2 cepe
  • 3-4 căţei de usturoi
  • 1-2 foi dafin
  • 1 lingura pastă de roşii
  • sare, piper
  • piper boabe

Mod de preparare

  • Se curăţă peştii de solzi, branhii şi intestine, se spală foarte bine cu apă rece, se usucă cu șervețele de hârtie absorbante, apoi se crestează la 1-2 cm. Peștele curățat și uscat se dă cu sare şi piper, se stropeşte cu zeamă de lămâie şi se lasă la rece timp de 15 minute.
  • Între timp cuptorul se încălzește.
  • Ceapa şi usturoiul se toacă în bucăți mai mari şi se pun într-o tavă unsă cu ulei.
  • Deasupra se pun bucăţile de peşte, care se stropesc cu ulei. Se adaugă vinul, sucul de roşii diluat cu puţină apă, câteva boabe de piper, sare şi foaia de dafin.
  • Toată compoziția se pune în cuptorul încins şi se lasă timp de 50-60 minute.
  • Regulat, peștele se scoate din cuptor și se stropește cu sosul din tavă, pentru a se pătrunde mai bine. Dacă este nevoie, se mai pot adăuga și câteva linguri de apă.

Blestemul familiei Ceaușescu. Nicu și Zoia au murit de cancer

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri