Simona Ionescu / Redactor Șef

Blestemul familiei Ceaușescu. Nicu și Zoia au murit de cancer

Blestemul familiei Ceaușescu. Nicu și Zoia au murit de cancer
Parcă i-au ajuns blestemele! Nicolae și Elena Ceaușescu au murit împușcați și puțin a lipsit ca și cei trei copii ai lor să aibă aceeași soartă. Nicu și Zoia au murit de cancer, iar Valentin s-a retras.

Greu blestem a căzut peste familia lui Nicolae Ceaușescu! El și Elena Ceaușescu au fost condamnați la moarte pentru genocid și subminarea economiei naționale. Au fost împușcați în ziua de Crăciun, din 1989. Cei trei copii ai lor și ginerele au fost arestați imediat și acuzați de genocid și subminarea economiei. Tot ce aveau a fost confiscat. Mult mai târziu, în 1996, magistrații au decis că faptele nu există.

Singurii care sunt în viață sunt Valentin Ceaușescu (72 deani), pensionar, și Mircea Oprean (70 de ani), ginerele lui Nicolae Ceaușescu, soțul Zoiei.

Blestemul familiei Ceaușescu. Nicu a murit de ciroză, la 45 de ani

Puțin a lipsit ca și copiii lui Nicolae și Elena Ceaușescu să nu aibă aceeași soartă cu a părinților lor. Între timp Nicu a murit, Zoia a murit, Valentin s-a retras, singurul care a rămas este ginerele soților Ceaușescu și soțul Zoiei, profesorul universitar Mircea Oprean.

Valentin Ceaușescu (72 de ani) a fost mereu o persoană discretă

Nicu Ceaușescu a fost săltat pe 22 decembrie. Mașina în care se afla a fost oprită la intrarea în Capitală, iar Nicu a fost dus la Televiziune, unde a fost înjunghiat în burtă de un ”revoluționar”. A fost dus în celebrul Studio 4 și arătat poporului care a văzut Revoluția la televizor.

Pe 21 septembrie 1990, este condamnat de Tribunalul Militar Teritorial București la 20 de ani închisoare pentru instigare la omor deosebit de grav și la 5 ani pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor. Prin rejudecarea cauzei, în 1991, îi este schimbată încadrarea juridică și pedeapsa i se reduce la 16 ani de închisoare. În cele din urmă, este pus în libertate condiționată pe motive medicale.

Nicu Ceaușescu arăta așa la 45 de ani, înainte să îl răpună ciroza

Pe 16 septembrie 1996, la 45 de ani, este internat de urgență la Spitalul Clinic Universitar din București cu diagnosticul de hemoragie digestivă superioară, varice esofagiene și ciroza hepatică cronică. A fost operat la Viena, dar a fost prea târziu. A murit pe 22 septembrie 1996.

Blestemul familiei Ceaușescu. Zoia a murit de cancer la plămâni

Cu un sfert de oră înainte de deces, în noiembrie 2006, Zoia i-a cerut soțului ei, Mircea Oprean, să o incinereze, apoi i-a dictat o poezie: “Şi cum te visam/Un gând îmi spuse/În somn/Că şi tu mă visezi/Dar atât de adânc/Încât la trezire/Nu ştiu dacă/De fapt/Eu nu exist decât/În visul tău”.

Ca să nu își piardă mințile în pușcărie, Zoia Ceaușescu îi scria mesaje de dor soțului ei

Singura fiică a cuplului Elena și Nicolae Ceaușescu nu a avut funcții politice și era foarte studioasă, spun cei care au cunoscut-o. Totuși, în timpul evenimentelor din decembrie 1989, Zoia Ceaușescu a fost arestată. În cele 237 de zile de pușcărie, ea i-a scris scrisori duioase soțului ei, profesorul universitar Mircea Oprean, fără să știe că și el fusese arestat.

A fost eliberată în luna august 1990, dar nu mai avea nimic. A locuit pe la rude, la prieteni. Când a aflat că are cancer de plămâni nu avea nici un leu. Foștii colegi au strâns bani pentru operație, dar Zoia nu i-a primit. A fost operată de două ori, dar cancerul a fost rezistent și a doborât-o. Zoia a murit pe 20 noiembrie 2006, răpusă de cancer. Avea 57 de ani.

S-a căsătorit din dragoste, la 31 de ani, cu inginerul sibian Mircea Oprean, profesor la Politehnica București. Înainte de 1989, Zoia Ceaușescu era doctor în Matematică, șefa Secției de Matematică de la Institutul pentru Cercetare Științifică și Tehnică (INCREST).


Ce se întâmplă în culisele emisiunii X Factor. Ne spune un martor, actrița Ilona Brezoianu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre