Simona Ionescu / Redactor Șef

De ce să mâncăm pește. Beneficii pentru sănătate

De ce să mâncăm pește. Beneficii pentru sănătate
Peștele este printre cele mai sănătoase alimente din câte există. Beneficii pentru sănătate ale consumului de pește care sunt susținute de cercetare.

Peștele este bogat în substanțe nutritive importante, precum proteine ​​și vitamina D. Este o sursă excelentă de acizi grași Omega-3, care sunt incredibil de importanți pentru corp și creier.

De ce să mâncăm pește. Beneficii pentru sănătate

Cu saramură, cu mujdei, pe grătar sau în ciorbă, peștele este foarte important pentru sănătatea noastră. Nutriționiștii spun că ar trebui să mâncăm cel puțin o porție de pește pe săptămână, scrie despresanatateata.ro.

Peștele, bogat în nutrienți importanți

  1. Peștele este plin cu mulți nutrienți, proteine ​​de înaltă calitate, iod și diverse vitamine și minerale. Speciile grase sunt uneori considerate cele mai sănătoase. Asta pentru că peștele gras, adică somnul, somonul, păstrăvul, sardinele, tonul și macroul, conțin mari cantități de nutrienți, inclusiv Vitamina D. Peștele gras conține acizi grași Omega-3, care sunt cruciali pentru funcționarea optimă a corpului și creierului.
  2. Acizii grași Omega-3 sunt esențiali pentru creștere și dezvoltare.
  3. Acidul docosahexaenoic cu grasimi Omega-3 (DHA) este deosebit de important pentru dezvoltarea creierului si a ochilor . Din acest motiv, se recomandă adesea femeilor însărcinate și care alăptează să mănânce pește.
  4. Cu toate acestea, unii pești au un conținut ridicat de mercur, ceea ce este legat de probleme de dezvoltare a creierului.
  5. Astfel, femeile însărcinate ar trebui să mănânce numai pește cu mercur scăzut, cum ar fi somon, sardine și păstrăv, și nu mai mult de 340 grame pe săptămână.
  6. De asemenea, aceștia ar trebui să evite peștele brut și crud, deoarece poate conține microorganisme care pot dăuna fătului.

Peștele. Alte beneficii

  • Multe studii observaționale arată că persoanele care mănâncă mai mult pește au rate mai mici de declin mental.
  • Aportul de pește este legat de declinul mental redus la adulții în vârstă.
  • Studiile au descoperit că persoanele care mănâncă pește în mod regulat sunt mult mai puțin susceptibile să devină depresive.
  • Peștele și produsele din pește sunt printre cele mai bune surse alimentare de vitamina D. Peștele gras, precum somonul și heringul, conțin cele mai mari cantități.
  • Bolile autoimmune, precum diabetul de tip 1, apar atunci când sistemul imunitar atacă greșit și distruge țesuturile sănătoase ale corpului. Aportul de Omega-3 din pește sau din ulei de pește , reduce riscul apariției diabetului.
  • Unii experți consideră că aportul de pește poate reduce riscul de artrită reumatoidă și scleroză multiplă, dar dovezile actuale sunt în cel mai bun caz slabe.

Rețetă. Pește proaspăt marinat

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre