Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă. Pește proaspăt marinat

Rețetă. Pește proaspăt marinat
Una din activitățile relaxante de sezon este mersul la pescuit. Uitați de prepararea simplistă a peștelui la grătar și marinați-l. Vă prezentăm o rețetă simplu de realizat și delicioasă.

Nutriționiștii recomandă consumarea peștelui proaspăt pentru aportul de elemente importante pentru sănătatea organismului. Carnea de peşte este un ali­ment ideal ca alter­na­tivă sănă­toasă la alte tipuri de carne, dar şi o modal­i­tate de a avea o ali­men­taţie echili­brată.

Peştele este o sursă exce­lentă de acizi grași esen­țiali Omega-​3 și Omega-​6, pro­teine, vit­a­mine (A, D, E, com­plexul vit­a­minelor B), macro şi oligomin­erale (Pota­siu, Cal­ciu, Fier, Iod, Fos­for, Sele­niu), ele­mente abso­lut indispensabile pen­tru creşterea şi dez­voltarea core­spun­ză­toare a organ­is­mu­lui.

În plus, carnea de peşte are un conţinut bogat în pro­teină ani­mală (circa 15 — 22%), iar con­sumul zil­nic a 200 de grame asig­ură organ­is­mu­lui nece­sarul de aminoa­cizi esenţiali (ex: Liz­ină, Metion­ină, Tripto­fan, Leucină). Com­par­a­tiv cu alte tipuri de carne, pro­teinele din carnea de peşte au o digestibil­i­tate foarte ridi­cată, care poate ajunge până la 97%.


Bucuria nevinovată. O reteță dulce, dar sănătoasă: Level up oatmeal cookies

Astra Film 2020 pune lupa pe „România reală”. Ce filme de senzație vor fi proiectate


Iată cum se prepară peștele proaspăt marinat

Ingrediente:  2 – 3 kilograme de pește proaspăt (carp sau șalău)

Pentru marinadă: 1 litru apă, 3 ligurițe cu vârf de sare, 1 linguriță zahăr, 50 g oțet de 6% sau 9%, 2 – 3 frunze de dafin, cuișoare, coriandru boabe, piper iute boabe.

Preparare: Curățăm peștele și îl tăiem bucăți lungi și mici. Punem apa la fiert. Când apa începe să fiarbă, adăugăm sarea, zahărul, frunzele de dafin, coriandrul și cuișoarele, piperul. Lasăm apa să se răcească, după care adăugăm oțetul. Turnăm marinada într-un vas și punem bucățile de pește. Lasăm peștele să se marineze în vas peste noapte. După ce peștele s-a marinat, îl așezăm frumos într-un borcan. Punem în borcan un rînd de pește, turnăm puțin ulei de floarea soarelui sau de măsline. Procedăm la fel cu toate bucățile de pește, până umplem borcanul. Între straturi mai presărăm coriandru și cuișoare. Îl putem consuma chiar atunci. Peștele se păstrează în borcan 5 – 7 zile.

Sursa: Bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre