Nutriționiștii recomandă consumarea peștelui proaspăt pentru aportul de elemente importante pentru sănătatea organismului. Carnea de peşte este un aliment ideal ca alternativă sănătoasă la alte tipuri de carne, dar şi o modalitate de a avea o alimentaţie echilibrată.
Peştele este o sursă excelentă de acizi grași esențiali Omega-3 și Omega-6, proteine, vitamine (A, D, E, complexul vitaminelor B), macro şi oligominerale (Potasiu, Calciu, Fier, Iod, Fosfor, Seleniu), elemente absolut indispensabile pentru creşterea şi dezvoltarea corespunzătoare a organismului.
În plus, carnea de peşte are un conţinut bogat în proteină animală (circa 15 — 22%), iar consumul zilnic a 200 de grame asigură organismului necesarul de aminoacizi esenţiali (ex: Lizină, Metionină, Triptofan, Leucină). Comparativ cu alte tipuri de carne, proteinele din carnea de peşte au o digestibilitate foarte ridicată, care poate ajunge până la 97%.
Bucuria nevinovată. O reteță dulce, dar sănătoasă: Level up oatmeal cookies
Astra Film 2020 pune lupa pe „România reală”. Ce filme de senzație vor fi proiectate
Iată cum se prepară peștele proaspăt marinat
Ingrediente: 2 – 3 kilograme de pește proaspăt (carp sau șalău)
Pentru marinadă: 1 litru apă, 3 ligurițe cu vârf de sare, 1 linguriță zahăr, 50 g oțet de 6% sau 9%, 2 – 3 frunze de dafin, cuișoare, coriandru boabe, piper iute boabe.
Preparare: Curățăm peștele și îl tăiem bucăți lungi și mici. Punem apa la fiert. Când apa începe să fiarbă, adăugăm sarea, zahărul, frunzele de dafin, coriandrul și cuișoarele, piperul. Lasăm apa să se răcească, după care adăugăm oțetul. Turnăm marinada într-un vas și punem bucățile de pește. Lasăm peștele să se marineze în vas peste noapte. După ce peștele s-a marinat, îl așezăm frumos într-un borcan. Punem în borcan un rînd de pește, turnăm puțin ulei de floarea soarelui sau de măsline. Procedăm la fel cu toate bucățile de pește, până umplem borcanul. Între straturi mai presărăm coriandru și cuișoare. Îl putem consuma chiar atunci. Peștele se păstrează în borcan 5 – 7 zile.
Sursa: Bunica.md
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook