Arabii au comandat ploaie și au avut-o! Căldură potolită în Dubai cu ajutorul tehnologiei

Arabii au comandat ploaie și au avut-o! Căldură potolită în Dubai cu ajutorul tehnologiei
Zile în șir s-au confruntat cu temperaturi foarte mari, de peste 50 de grade ziua, la umbră, și în jur de 35 de grade noaptea. Oficialii din Emiratele Arabe Unite au cerut „însămânțarea” norilor pentru a domoli un val de căldură. A urmat potopul!

Respirau aer fierbinte și ziua și noaptea. În Emiratele Arabe Unite este, de regulă, cald, dar de data aceasta s-au confruntat mai multe zile cu temperaturi de peste 50 de grade la umbră în miezul zilei și în jur de 33 -35 de grade noaptea. Au vrut ca ploile să domolească arșița, dar au avut parte de un potop.

Arabii au comandat ploaie și au avut-o!

Emiratele Arabe Unite au „comandat” ploi artificiale pentru a opri un puternic val de căldură care a afectat țara. S-a mai întâmplat și primăvara trecută. Dar, ţara arabă a testat utilizarea dronelor, pentru a induce ploaia prin aplicarea de şocuri electrice asupra norilor. De data aceasta au folosit substanţe chimice.

Cu ajutorul tehnologiei „însămânțării” norilor, au fost provocate ploi abundente care au mai redus din arșiță. A plouat abundent la Abu Dhabi, Dubai și Sharjah.

Aşa-numita „însămânţare” a norilor  (n. red. – cloud seeding), este o tehnică care permite să fie mărită cantitatea şi să existe control asupra tipului de precipitaţii. Se folosesc  agenţi chimici care interacţionează cu norii.

Căldură potolită în Dubai cu ajutorul tehnologiei

Ploi abundente au căzut miercuri şi joi, săptămâna trecută. Au căzut în mai multe regiuni din Emiratele Arabe Unite, inclusiv Abu Dhabi, Dubai şi Sharjah, , scrie digi24.ro.

Centrul Meteorologic Naţional din Emiratele Arabe Unite a declarat portalului Gulf News că s-au efectuat operaţiuni de „însămânţare a norilor”, pentru a creşte precipitaţiile. Au avut parte de un potop.

Avertizări și la noi în țară

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, 19 iulie, noi avertizări Cod galben şi Cod portocaliu de vreme instabilă, ce vizează cea mai mare parte din ţară. Pe parcursul zilei de luni, va fi Cod galben de disconfort termic accentuat şi caniculă în Oltenia, Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

În sud-estul ţării, disconfortul termic se va menţine ridicat şi pe parcursul zilei de marţi (20 iulie). Potrivit meteorologilor, un al doilea Cod galben va fi valabil în perioada 19 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 10:00, şi vizează fenomene de instabilitate atmosferică temporar accentuată, în cea mai mare parte a ţării. Vor fi averse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii şi grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi local 20 – 30 litri/mp şi, izolat, 40 litri/mp.

În perioada 19 iulie, ora 14 – 20 iulie, ora 10, va fi Cod portocaliu de vreme instabilă. În zonele de munte, în Transilvania, Maramureş, jumătatea de nord a Moldovei. Spre seară şi în cursul nopţii de luni spre marţi (19/20 iulie) şi în Banat, Oltenia şi îMuntenia. Vor fi averse torenţiale. În intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de 35 – 50 litri/mp şi izolat peste 60 – 80 litri/mp. Atât plouă, de regulă, în 1 -3 luni.


Vremea a luat-o razna rău de tot în toată lumea. Ne afectează și pe noi

Un nou ciclon în România. A făcut ravagii în nordul țării

Recomandarile noastre