Mulți dintre noi tânjim după un ardei iute la ciorbiță sau la sărmăluțe în timpul iernii. Așa că te duci la cămară, scoți borcanul și te servești cu ardei iuți puși la conservat în oțet, special pentru acest momente.

Ardei iuți pentru iarnă. Rețete simple

Să te piște pe limbă când mănânci sărmăluțe sau o ciorbiță! De aceea este bine să faci câteva conserve cu ardei iuți, așa, să fie pentru pentru iarnă.

Ingrediente

  • 1 kg ardei iute
  • 1 litru oțet
  • 1 litru apă
  • 2 linguri sare grunjoasă
  • 1 lingură cu zahăr

Ardeii spălați și scurși îi așezăm în borcane curate. Îi punem întregi sau tăiați .
Facem un amestec din apă, oțet ,sare și zahăr și îl punem la fiert. Când fierbe oţetul şi s-a dizolvat sarea și zahărul, turnăm peste ardei amestecul fierbinte şi închidem borcanele cu capace. Așezăm peste borcane un prosop mai gros și lăsăm așa până a două zi când le vom eticheta și le depozita în cămară.

Ardei iute murat în saramură

O altă rețetă simplă pentru conserve de ardei iuți este cel în saramură.

Ingrediente

  • hrean
  • usturoi
  • Cimbru
  • Frunze de țelină
  • Sare (o lingură la fiecare litru)
  • Apă (1,5 l)
  • Ardei iute (1000 g)

Mod de preparare

Se prepară o saramură în proporție de 1:1, la fiecare litru de apă, o lingură de sare și se pune la foc până când se dizolvă sarea. Apoi se lasă să se răcească. Între timp, se sterilizează borcanele la cuptor, timp de 10 minute (la 200 grade). Se pun la fundul borcanelor frunze de țelină, fâșii de hrean. Apoi se “înghesuie” ardeii. Peste ardei se toarnă saramura, se sigilează și se duc în cămară. Foto: retete -usoare.ro

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp