American Heart Association a lansat luni o declarație în care își prezită concluziile, care urmează să fie făcute publice la sfârșitul acestei săptămâni la o conferință virtuală intitulată „Ședințe științifice 2020”.

Cum ne ajută ardeiul iute?

Cercetările preliminare au sugerat că consumatorii obișnuiți de ardei iute ar putea avea o durată de viață mai mare datorită proprietăților antiinflamatoare, antioxidante, anticancerigene și de reglare a glicemiei. Acești factori joacă un rol important în reducerea riscului de a muri din cauza unei boali cardiovasculare sau cancer, conform AHA.

Cercetătorii care au ajuns la această determinare au analizat 4.728 de studii legate de ardeiul iute și bolile menționate anterior. Peste 570.000 de dosare medicale au fost incluse în aceste studii, care au inclus persoane din SUA, Italia, China și Iran. Candidații care au consumat ardei iute au avut în mod regulat „o reducere relativă cu 26% a mortalității cardiovasculare, o reducere relativă de 23% a mortalității prin cancer și o reducere relativă de 25% a mortalității prin toate cauzele”.

„Am fost surprinși să constatăm că în aceste studii publicate anterior, consumul regulat de ardei iute a fost asociat cu o reducere generală a riscului de toate cauzele, BCV și mortalitatea prin cancer”, a spus autorul principal al raportului, Dr. Bo Xu. Acesta subliniază faptul că factorii dietetici pot juca un rol important în sănătatea generală.

Deși există date care arată că consumatorii de ardei iute par să aibă riscuri mai mici de a muri din cauza unei boli cardiovasculare sau a cancerului, nu se poate determina cu certitudine că plantele picante sunt singurele responsabile sau dacă contribuie la o viață prelungită.

„Sunt necesare mai multe cercetări, în special dovezi din studii controlate randomizate, pentru a confirma aceste descoperiri preliminare”, spun cercetătorii.

Dintre cei care au consumat ardei iute, ratele de consum au fost variabile, deci nu este clar cât de mult ar trebui consumat pentru a oferi beneficii pentru sănătate.

Accident de muncă în platoul de filmare? Gina Pistol are dureri mari

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri