Atenție! RAR va verifica toate mașinile pe care românii vor să le achiziționeze

Atenție! RAR va verifica toate mașinile pe care românii vor să le achiziționeze
Pentru a preîntâmpina eventualele probleme pe care le puteți avea atunci când cumpărați o mașină, RAR vă sare în ajutor.

Registrul Auto Român devine consultant tehnic în materie de achiziții auto. Specialiștii vor verifica orice mașină pe care vreți să o cumpărați.

Veste bună pentru șoferi. RAR va verifica toate mașinile pe care românii vor să le achiziționeze

Anunț important pentru toți românii care au în gând să-și achiziționeze o mașină. Începând de joi, 19 mai 2022, Registrul Auto Român vor verifica orice mașină înainte de a fi cumpărată. Veți fi atenționați atunci când codul de motor lipsește sau plăcuța producătorului, dar și dacă seria de caroserie/șasiu este sau nu modificată.

În cazul în care specialiștii de la RAR vor descoperi probleme, mașina va fi respinsă definitiv și nu va fi admisă în circulație. Cei interesați pot veni cu mașina la RAR Grivița, sediul central al instituției.

„Oamenii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse”

„RAR dispune de expertiza necesară identificării situațiilor care pot face diferența atunci când scoateți banii din buzunar să vă luați o mașină. Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienții atunci când cumpără un autovehicul.

Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă îi pot pune în situația nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi”, transmite, într-un comunicat remis Mediafax, Registrul Auto Român.

Se pot evalua și mașinile din punct de vedere tehnic

Totodată, la RAR se vor evalua mașinile și din punct de vedere tehnic și va fi verificat și kilometrajul real al acestora. „Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto și considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o mașină.

Ca și cumpărător, dacă am de ales între două oferte similare din punct de vedere al prețului, una expertizată deja de RAR în vederea transferului de proprietate, iar cealaltă nu, în proporție de 99% o voi alege pe cea certificată de RAR. Recomand tuturor cumpărătorilor să apeleze la verificarea mașinii la Registrul Auto Român înainte să o plătească”, a mărturisit Cristian Bucur, director tehnic RAR.

Sursă foto: PH-online