Ați auzit de „Fasolea fluturelui”? Iată cum puteți prepara cel mai albastru latte

Ați auzit de „Fasolea fluturelui”? Iată cum puteți prepara cel mai albastru latte
Latte a devenit o băutură preferată pentru mulți români, iar variantele includ cofeină sau nu. În rândul băuturilor fără cofeină, una se distinge prin coloritul aparte.

Ați auzit de „Fasolea fluturelui”? Iată cum puteți prepara cel mai… albastru latte. Butterfly pea sau „Fasolea fluturelui” este o plantă din care se folosesc florile. Acestea sunt de un albastru regal, intens. se prepară ceai din ele, dar și un latte cu o culoare absolut fabuloasă.  Este o băutură caldă perfectă pentru a o lua la mijlocul zilei sau seara. Delicioasă și fără cofeină.

Ce este butterfly pea?

Ingredientul special din care se prepară acest latte provine din flori uscate de Clitoria ternatea. Acestea se macină fin astfel încât să poată fi amestecate cu ușurință într-o băutură.

Ce face pudra de butterfly pea? Ce este foarte interesant la acest ceai este că este foarte afectat de modificările acidității. Deci, dacă adăugați ceva cu o  aciditate scăzută, cum ar fi sucul de lămâie, băutura va deveni mov. În amestec cu laptele, culoarea se păstrează complet albastră.

Ce gust are „Fasolea fluturelui

Florile de butterfly pea au un gust similar cu ceaiul verde. Ele au o aromă foarte subtilă, deci este OK să adăugați îndulcitori și alte arome, cum ar fi lămâia sau lemongrass, dacă faceți ceai. Infuzate în apă, florile generează o băutură foarte bogată în antioxidanți. Deci, aceasta este o băutură excelentă pentru a ține departe orice boală iminentă și răceli.

Cum să preparați butterfly pea latte

Ingrediente: lapte de soia (sau lapte la alegere), o lingură de pudră de „Fasolea fluturelui”, sirop de arțar sau miere (zahăr sau alt îndulcitor la alegere)

Pentru a face un butterfly pea latte, cel mai bine este să folosiți un aparat de gătit cu aburi pentru lapte sau sistem de spumare. Oricare dintre acestea va crea ceea ce se numește „micro spumă”. Acest lucru conferă latte-ului o textură delicioasă și netedă.  Dacă nu aveți lapte fiert sau  spumă, vă puteți încălzi laptele pe aragaz și vă puteți amesteca praful de ceai în timp ce se încălzește. Veți beneficia în continuare de avantajele pentru sănătate ale acestei plante și de gustul său delicios.

Sursa foto: Instagram

Locuri de vizitat pentru fanii Stăpânul Inelelor. Îți vor tăia respirația!

Recomandarile noastre