Români, vi se pregătește ceva! Alege Rețeta Națională

Români, vi se pregătește ceva! Alege Rețeta Națională
Nu mai e de mirare pentru nimeni, românilor le place să gătească. Iar dacă au avut temeri, anul trecut, la declanșarea restricțiilor pandemice, cu toții au început să exerseze. Spuneam că „românul s-a născut poet”, dar de fapt e și mare bucătar.

Români, vi se pregătește ceva! Un nou show gastronomic ca ajunge pe micile ecrane. Alege Rețeta Națională e numele showului gastronomic care va fi difuzat, din vara aceasta, în prime time, la Prima TV.

Români, vi se pregătește ceva!

„Alege reţeta naţională este prima competiţie de gătit preparate tradiţionale, în care concurenţii se notează reciproc iar „instanţa supremă”, Horia Vîrlan, are drept de veto prin propriile lui note”, informează reprezentanții televiziunii. În fiecare episod, Horia Vîrlan şi echipele participante, două la număr, din zone diferite ale României, poposesc pe rând, la fiecare acasă.

Acolo, fac cunoştinţă cu rudele gazdei, descoperă gospodăria şi sursele ingredientelor pentru gătit, se împrietenesc cu locurile şi obiceiurile. Gazdele gătesc asistate de musafiri și de  vedeta showului. Care le poate învăţa diferite „trucuri” culinare personale, mai arată sursa citată.

Fata care gătește cu flori, personaj cheie în emisiune

Rețete și vedete a tras cu ochiul la ceea ce se întâmplă deja în pregătirea emisiunii care se anunță cuceritoare. Pentru a descoperi cele mai interesante și neaoșe rețete naționale și pentru a alege locurile și participanții, Prima TV a apelat din nou la cel mai calificat om în domeniu: Claudia Romana Rista. Supranumită Fata care gătește cu flori, aceasta este o adevărată maestră în bucătărie.

Pasionată de tradiția culinară românească, Romana nu numai că știe unde să caute „filonul” celor mai spectaculoase rețete românești, dar e ea însăși o specialistă desăvârșită. Ea este autoarea a primelor două volume de patrimoniu culinar românesc, „Zestre culinară”. Marile ei pasiuni sunt descoperirea și documentarea rețetelor vechi și străvechi românești, ea onorând invitații în cele mai inedite locuri ascunse din România și în mijlocul etniilor.

La volanul unei Dacia 1300 – căci cum să pornești în căutarea rețetelor autentice, dacă nu la volanul mașinii naționale – Claudia Romana Rista e pe drum în căutare de oameni pasionați, locuri, povești și rețete. Și ne dezvăluie cum merg lucrurile.

După succesul primului sezon, Prima TV apelează la Claudia Romana Rista din nou

„După cum vedeți mașina drumurilor românești e din nou în acțiune. Rețete vechi și autentice încă se mai păstrează din generație în generație. Eu sunt pe drumurile patriei de aproape două luni. După un casting special, am ales deja echipele care vor concura pentru Rețeta Națională în primul turneu de filmare. Am găsit, dar nu contenesc să mai caut zestre culinară, oameni faini și mândri care încă mai păstrează tradițiile și au ceva veritabil de transmis generațiilor.

Suntem nerăbdători să vi-i aducem în casele voastre. Și să vă purtăm prin România, de-a lungul și de-a latul. Prin locuri cunoscute, dar și prin colțuri de țară care încă ascund comori. Eu am ajuns să le descopăr prin peregrinările mele. Și sunt entuziasmată că a venit timpul să vi le divulg în acest sezon 2 al emisiunii Alege Rețeta Națională, emisiune în care am fost parte încă de la începuturi, de la debutul pandemiei”, transmite Fata care gătește cu flori.

Dacă v-a plăcut ce ați văzut în primul sezon, vă invităm să-i urmăriți și postările din periplul turneului culinar de pe pagina ei de Facebook. Iar dacă aveți recomandări de locuri, oameni, rețete și povești, pe unde să mai meargă, ce așteaptă să fie descoperit în zona voastră, ce rețete și oameni autentici cunoașteți, dați-i imediat de veste!

Sursa foto: Facebook / Claudia Romana Rista / Fata care gătește cu flori

„Acum am șase ani, fac ce vreau!” Prințesa Charlotte e pregătită să devină regină, să vedeți ce spune despre vârsta ei