Ați mânca ceva bun, dar nu știți ce? Tulumba este cel mai bun desert turcesc

Ați mânca ceva bun, dar nu știți ce? Tulumba este cel mai bun desert turcesc
Când vine vorba de deserturile turcești, nimeni nu se mai gândește la siluetă. Ce spuneți de o porție de tulumba? Merită să încercați.

Gustul dulce și apetisant al tulumbei, un desert turcesc cu adevărat remarcabil va fi desăvârșit alături de persoanele dragi.

Ați mânca ceva bun, dar nu știți ce? Tulumba este cel mai bun desert turcesc

V-ați săturat de deserturile clasice și simțiți nevoia de ceva cu adevărat spectaculos? A venit momentul să încercați o rețetă cu adevărat extraordinară: tulumba. Ingredientele de care aveți nevoie sunt 500 ml apă, 2 linguri cu unt,  3 ouă,  350 g făină,  1 lingură cu amidon, 3 linguri cu griș, ulei pentru prăjit. Pentru sirop vă mai sunt necesare 500 g zahăr, 500 ml apă și 2 linguri cu zeamă de lămâie.

Mod de preparare

Pentru început, puneți la foc apă, apoi adăugați untul. După ce acesta se va topi complet, se adaugă făină. Se amestecă foarte bine timp de câteva minute, până când constatați că aluatul se face foarte fin și nu se mai lipește.

Ulterior se scoate din vas și se lasă la răcit. În acest timp se prepară siropul. Amestecați apa cu zahărul și puneți la foc mediu. Când siropul începe să fiarbă, se pune și zeama de lămâie și se oprește focul.

Puneți acum aluatul într-un mixer alături de griș și amidon. Mixați compoziția și adăugați ouăle pe rând. Trebuie să aveți grijă ca amestecul să fie cât mai omogen după fiecare ou în parte. Când compoziția este lipicioasă, se pune într-un poș de ornat cu un vârf mai mare. Luați o cratiță mai mare, puneți uleiul și începeți să formați tulumbele prin presarea poșului.

Aveți grijă ca acestea  să aibă o dimensiune de 3-4 cm lungime. Se prăjesc la foc mic pe toate părțile. Se scot din cratiță atunci când se rumenesc. Când le scoateți din ulei, scurgeți excesul și puneți-le în sirop. Se lasă câteva minute, apoi se pun pe platou și se pot servi. Desertul este senzațional.

Sursă foto: youtube