„Sperăm ca evoluţia să fie una favorabilă. Doamna are şi altă patologie. Are afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni endocrine, care trebuie evaluate şi tratate în continuare”, a spus dr. Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi.

Actrița, în vârstă de 87 de ani, fusese adusă la Iași, în stare gravă, în cursul zilei de vineri, 13 noiembrie, la ora 16.00, cu o hemoragie digestivă puternică. Este posibil ca hemoragia să se datoreze tratamentului cu anticoagulante pe care artista îl urmează, opinează medicii.

„Doamna a ajuns transferată de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ din cauza unei hemoragii digestive superioare. A fost evaluată în urgenţă, s-a făcut transfuzie de sânge. E vorba despre o hemoragie importantă. Este internată în acest moment în ATI. Este conştientă, comunică cu echipa medicală. S-au început manevrele diagnostice şi terapeutice. Starea doamnei este stabilă după primele manevre terapeutice, în primul rând după transfuzia de sânge, reumplerea volemică şi toate celelalte tratamente care s-au făcut în urgenţă şi se continuă în ATI”, a precizat Diana Cimpoeşu, pentru Agerpres.

Decizia de  a fi transferată de la Piatra Neamț la Iași a fost mai mult decât bună. Spitalul din Piatra Neamț este „spital Covid” și exista risc major ca pacienta să fie infectată cu coronavirus. Pe de altă parte, Draga Olteanu Matei avea nevoie de efectuarea unei endoscopii, eventual endoscopie intervenţională, dacă era cazul. Nu a fost deocamdată, dar actrița se află în grija specialiştilor de la Clinica de Gastroenterologie şi Hepatologie, care are competenţa în tratarea acestei urgenţe majore.

Aseară, evoluţia stării de sănătate a marii artiste era una bună.

Di anul 2014, Draga Olteanu Matei trăiește singură. Doctorul Ion Matei, sotul actritei, s-a stins atunci din viata. Cei doi au fost căsătoriți timp de 44 de ani și nu au avut copii.

Ce avem voie să mâncăm de Lăsatul Secului

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri