Simona Ionescu / Redactor Șef

Avem o șansă! OMS recomandă primul tratament pentru prevenirea formelor severe la pacienți infectați cu coronavirus

Avem o șansă! OMS recomandă primul tratament pentru prevenirea formelor severe la pacienți infectați cu coronavirus
Nu e totul pierdut, coronavirusul poate fi învins. Organizația Mondială a Sănătății dă lumii o veste bună, recomandând pentru prima dată o combinație de medicamente care ar putea preveni formele severe de COVID-19 la pacienții din categoriile cu risc crescut.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, curând vor fi putea fi salvați pacienții din categoriile cu risc crescut. OMS a recomandat pentru prima dată un tratament.

Avem o șansă! OMS recomandă primul tratament pentru prevenirea formelor severe la pacienți infectați cu coronavirus

Conform informațiilor oferite de OMS, studiile au demonstrat că poate îmbunătăți șansele de supraviețuire ale bolnavilor de coronavirus cu o formă severă a bolii o combinație de casirivimab şi de imdevimab. Acestea sunt produse de compania americană Regeneron şi de compania elveţiană Roche.

Specialiștii Organizației Mondiale a Sănătății spun că această combinație este bună în cazul pacienţilor infectaţi cu coronavirus care prezintă afecţiuni preexistente, care riscă să dezvolte o formă severă şi să aibă nevoie de tratament în unităţile de terapie intensivă. Mai mult, OMS a publicat noile recomandări în British Medical Journal.

Pentru ce categorie de pacienți este tratamentul cel mai bun

Într-un comunicat, OMS a precizat și faptul că acest tratament ar da rezultate excelente și în cazul celor care nu au dezvoltat anticorpi naturali împotriva COVID. Pe de altă parte, Organizația Mondială a Sănătății a îndemnat companiile producătoare şi guvernele să fie atenți la problema prețului ridicat.

Dar și la producția care acum e limitată a combinației de anticorpi Regeneron. Acesta este motivul pentru care în acest moment sunt negocieri cu Roche pentru ca prețurile să devină mai mici. Ba chiar să fie posibilă și o donație dar și o distribuție în lume.

Brevete pentru 11 țări sărace

De asemenea, Organizaţia Doctors Without Borders  a precizat că Regeneron a solicitat brevete în cel puţin 11 ţări sărace. În plus, s-a cerut companiei să nu impună brevetele în țările cu venituri mici.

„Nu este echitabil ca oamenii care trăiesc în ţări mai sărace să nu aibă acces la medicamente anti-coronavirus, care reduc riscul de deces. Doar pentru că grupurile farmaceutice deţin monopol şi urmăresc un profit ridicat”, susține Elin Hoffmann Dahl, din partea Doctors Without Borders.

Sursă foto: stirileprotv

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre