Bancul zilei: Avocatul s-a crezut cel mai deștept, dar nici el nu se putea pune cu compania de asigurări

Bancul zilei: Avocatul s-a crezut cel mai deștept, dar nici el nu se putea pune cu compania de asigurări
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! Am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

Întamplarea a avut loc în Charlotte, North Carolina. Un avocat a cumpărat o cutie de trabucuri rare și scumpe, apoi a încheiat o polița de asigurare, printre riscurile asigurate fiind și focul. Cam într-o lună, după ce a fumat întreaga cutie de trabucuri s-a dus la compania de asigurări și a înaintat o cerere de despăgubire în care a menționat că trabucurile au fost distruse într-o serie de mici incendii.

Compania de asigurări a refuzat să-l despăgubească motivând că trabucurile au fost consumate în mod obișnuit, fără vreun eveniment deosebit. Avocatul a dat în judecată compania de asigurări și a câștigat procesul. În motivarea deciziei, judecătorul a menționat că, deși solicitarea avocatului era ridicolă, acesta deținea o polița emisă de companie în care erau specificate riscurile asigurate, printre care și focul, fără a fi definită noțiune de „foc acceptat”și „foc inacceptat” pentru plata despăgubirii și a obligat compania la plata despăgubirii.

Decât să suporte costurile și durata unui proces lung, plin de recursuri, compania a fost de acord cu sentința și a plătit 15.000 USD avocatului pentru pierderea bunurilor asigurate. După ce avocatul a încasat despăgubirea, compania de asigurări a cerut arestarea acestuia pentru 24 de incendieri. În baza cererii de despăgubire și a mărturiilor depuse în precedentul proces avocatul a fost condamnat pentru incendierea intenționată a bunurilor asigurate și a fost condamnat la 24 luni închisoare și plata unei amenzi de 24.000 USD.

Sursa foto: Pixabay