Azi, un nou vernisaj la Galeria Romană. Expoziție Mihai Sârbulescu

Azi, un nou vernisaj la Galeria Romană. Expoziție Mihai Sârbulescu
Expoziție aniversară Mihai SÂRBULESCU – 65 ani, începând de azi, la Galeria Romană din București. După vernisaj, expoziția va putea fi vizitată până pe 3 martie.

Galeria Romană are plăcerea de a vă invita, joi, 3 februarie 2022, ora 19:00, la vernisajul expoziției aniversare Mihai SÂRBULESCU. Artistul împlinește anul acesta 65 de ani. Cu această ocazie, la Galeria Romană se deschide expoziția intitulată “pentru Emil”. Este titlu ales de Mihai pentru cei peste 25 ani de prietenie cu Emil Ene.

Pe simeze vor fi expuse o selecție de lucrări cu motive și teme emblematice, teme care îl preocupă încă din anii de studiu și la care se întoarce constant. Desene și uleiuri, portrete și peisaje, clopote și vase, figurativ și abstract, tradiție și modernitate. Acestea sunt câteva din atributele acestei expoziții, se menționează într-un comunicat al Galeriei.

Pictura pe care ne-o oferă de peste 40 ani Mihai SÂRBULESCU este dramatică, dar fină în același timp, expresivă, coerentă și meditativă.

“Pictura este una singură, întreagă, rotundă și, bineînțeles, creștină….Ca și muzica, pictura este un fenomen întreg, un ansamblu, o compoziție imensă – la care lucrează istoria, cu fiecare părticică a ei.

Lucrători nu sunt doar pictorii. Timpul însuși lucrează cu patina lui, cu efectul de îmbătrânire sau de ștergere a culorilor. Lucrează praful, ploaia, focul, căldura, frigul…lucrează materia. Lucrează cei care privesc și comentează, lucrează cuvintele. Lucrează igrasia pe ziduri, așa cum bine remarca Leonardo. Lucrează merele care se înroșesc, florile care înfloresc și se ofilesc, natura care inspiră. Și mai presus de toate, lucrează, bineînțeles, Dumnezeu – pictorul pictorilor.” – Mihai SÂRBULESCU.

În deschiderea expoziției va vorbi Sever Voinescu, redactor șef Dilema veche.

Expoziția este deschisă în perioada: 3 februarie – 3 martie 2022

Program:

Luni-vineri: 10:00-18:00

Sâmbătă: 10:00-15:00.

Parteneri ai evenimentului: Catena pentru Artă, Evenimentul Zilei, SensoTv, TVR1, Jurnalul Bucureștiului “Le Petit Parisien”, Intell News, Modernism, Agenția pentru Carte, Propagarta, Ultima Oră

Vă rugăm să respectați normele de distanțare, să purtați mască de protecție și să manifestați responsabilitate față de sănătatea dumneavoastră și a celor din jur.

Recomandarile noastre