Bacalaureat 2020. Ce subiecte s-au dat la Matematică și Istorie

Bacalaureat 2020. Ce subiecte s-au dat la Matematică și Istorie
Zi crucială pentru absolvenții de liceu cu profil real. Astăzi are loc proba de Matematică a examenului această materie face parte din proba obligatorie a profilului. Cei de la profil vocațional au susțimnut proba la Istorie.

Examenul la matematică a început la ora 9.00. Conform edu.ro, rezolvarea şi baremul pentru subiectele de azi pot fi găsite pe site începând cu ora 15.00. Elevii vor vedea atunci dacă au răspuns corespunzător. Subiectele însă au devenit publice. La Matematică s-au primit trei subiecte.

Elevii care au susținut bacalaureatul al istorie au avut și ei de rezolvat tot atâtea. Primele două subiecte pot fi catalogate drept unele !”la prima vedere”. Elevilor li s-a cerut să precizeze  două fapte istorice importante care au dus la formarea statului român. Pentru subiectul al treilea, tinerilor li s-a cerut să facă un eseu despre practici politice adoptate în România în secolul XX.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise a fost de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.