Balerinul acuzat de comportament pervers aruncă vina pe colege, că au lăsat ușa de la vestiar deschisă. Scandal spectaculos la Iași

Balerinul acuzat de comportament pervers aruncă vina pe colege, că au lăsat ușa de la vestiar deschisă. Scandal spectaculos la Iași
Acuzat de. Colegele sale că le-a hărțuit sexual, balerinul  de la Opera din Iași iese la contraatac după ce autoritățile și instituția nu au  găsit dovezi pentru faptele reclamate de femei.

În urmă cu o lună, balerinul Vlad Mărculescu a fost acuzat de hărțuire sexuală de către colegele sale de la Opera Națională Iași. Balerinele au depus o plângere la conducerea instituției, dar și la poliție. Plângerea a fost trimisă Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași pentru cercetări. În final, Parchetul a anunțat că nu a găsit niciun indiciu cu privire la vreo faptă penală. Nici la nivelul instituţiei, plângerea balerinelor nu a avut nicio urmare. Considerându-se denigrat, Mărculescu a ieşit la rândul său la rampă.

Concret, balerinul Vlad Mărculescu fusese acuzat că ar fi intrat de mai multe ori în vestiarul colegelor sale, balerine. În timp ce acestea se schimbau. În unele situaţii, ar fi refuzat să iasă. Fiind alungat doar de ţipetele femeilor, scrie presa locală. Conform relatărilor din presă, incidentele s-ar fi petrecut mai ales la finalul repetiţiilor. Atunci balerinele făceau duş şi se schimbau pentru a pleca acasă. În urma acestor întâmplări cu repetiție, un număr de 8 balerine au depus plângeri împotriva lui Mărculescu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Opera Nationala Romana Iasi (@opera.iasi)

Amintim că, luna trecută, managerul Operei, Andrei Fermeşanu, preciza că cererea a fost înaintată oficiului juridic. Pentru a stabili dacă este de competenţa instituţiei sau a organelor de cercetare penală. Plângerea a fost înaintată ulterior procurorilor. Aceştia şi-au încheiat expeditiv cercetările, apreciind că nu există elemente penale în comportamentul reproşat balerinului Mărculescu. Prin urmare, cauza a fost clasată.

Balerinul acuzat că intra peste colegele dezbrăcate la vestiar face valuri

Acum însă, balerinul incriminat cere, prin intermediul avocatului său, să vadă  exact cine l-a reclamat și exact cum. El a solicitat copii după plângerile colegelor sale. Cererea a fost respinsă. Conducerea Operei a transmis că „o eventuală comunicare a înscrisurilor ar reprezenta o ingerinţă în viaţa privată a subiecţilor implicaţi”.

Printr-o nouă adresă expediată conducerii Operei, Mărculescu a cerut efectuarea unei evaluări a oficiului juridic, exprimându-şi dubiile în privinţa competenţei acestuia. „Având în vedere prejudiciul enorm ce mi-a fost cauzat prin această nefericită, dar intenţionată asociere a numelui meu cu calitatea de cercetat penal, vă aduc la cunoştinţă că, de la acel moment, am pierdut colaborări, am pierdut prieteni, am fost numit «violator», «puşcăriaş» etc.

Bărbatul acuză oficiul juridic, pentru că nu-i dă numele colegelor reclamante

Nu consider că pentru acest rezultat – cauzat fie cu rea-credinţă, fie din cauza unor cunoştinţe juridice lacunare – ar trebui să răspundă şi să sufere toată instituţia căreia mi-am dedicat ultimii ani din carieră şi să-i fie afectate, din nou, imaginea şi calibrul dobândite prin munca noastră, a tuturor angajaţilor ONRI.

Solicit să dispuneţi o evaluare a cunoştinţelor şi performanţei departamentului juridic, precum şi a întregii activităţi desfăşurate de acest departament încă din anul 2020, având în vedere, desigur, şi aspectele constatate de către DIICOT – S.T. Iaşi în managementul doamnei director Beatrice Rancea, management ce include şi departamentul juridic”, se menţionează în adresa trimisă de avocatul balerinului Vlad Mărculescu în numele clientului său.

Acesta a mai apreciat că întregul scandal este unul artificial. Vestiarul femeilor este cel mai apropiat de scenă, balerinii folosind în mod curent chiuveta de la baia separată a acestuia pentru a se spăla după repetiţii. Atât timp cât  uşa vestiarului propriu-zis era închisă, niciun bărbat nu poate să tragă cu ochiul la fetele care se schimbau, a mai arătat avocatul balerinului. El a subliniat faptul că doar Mărculescu a fost vizat de plângeri, deşi reproşuri similare ar fi putut fi aduse şi altor balerini sau chiar unor persoane din public.

Sursa foto: Instagram, Facebook