Banc. Un apicultor și un alergic se dau în judecată, dar unul dintre ei a decis să-și facă singur dreptate

Banc. Un apicultor și un alergic se dau în judecată, dar unul dintre ei a decis să-și facă singur dreptate
Începeți ziua cu zâmbetul pe buze! De aceea am decis să înlocuim Horoscopul cu unu-două bancuri care să vă dea o stare de bine pentru toată ziua. Dacă știți bancuri bune, puteți să ni le trimiteți pe adresa de mail redactie@retetesivedete.ro.

Doi vecini: unul crescător de albine, celălalt alergic la albine. Alergicul îl dă în judecată pe crescător şi se cam tot judecă ei vreo doi ani, până într-o zi când crescătorul se enervează şi-l leagă pe alergic de un copac din mijlocul albinelor, încercând să-i demonstreze că albinele sunt paşnice. Trece noaptea. Dimineaţă, crescătorul de albine pleacă la serviciu. Întorcându-se, îl găseşte leşinat pe alergic, plin de răni:
– Ce-ai făcut, te-au muşcat?
– Nu.
– Te-au înţepat?
– Nu.
– Dar ce ţi-au făcut?
– Nimic, dar câinele de ce nu l-ai legat?!

***

Câinele unui vânător moare, într-o zi, și acesta se hotărăște să-și cumpere alt câine. Își cumpără alt câine, merge la vânătoare. Poc după o pasăre, câinele se sperie și o ia la fugă. Își mai cumpără unul dar, la fel. Se duce omul, supărat, într-o bodegă și povestește unuia pățania, că i-au dispărut doi câini. Un lăutar aude și îi spune:

– Da-mi un câine și, după 2 săptămâni, îl fac bun de vânătoare.

– Bine, moșule. Zis și făcut.

Lăutarul i-l bagă în tobă și i-l ia pe la nunți, pe la petreceri, să se obișnuiască câinele cu bubuielile. După o săptămâna, își ia omul câinele înapoi și merge la vânat. Trage poc, poc, poc! La care câinele:

– I-auzi una, i-auzi două, i-auzi patruzeci și nouă!