Simona Ionescu / Redactor Șef

Batoane de ciocolată cu fulgi de porumb

Batoane de ciocolată cu fulgi de porumb
Acest desert este cu totul special. Combinația de ciocolată și porumb merge de minune, iar stropii de sare de deasupra fac un adevărat spectacol în papilelel gustative.

Rețeta se prepare ușor, iar cantitățile prezentate vă garantează obținerea a opt porții. Nu aveți nevoie de cuptor pentru a găti prăjitura. Batoanele noastre de ciocolată cu fulgi de porumb sunt, mai degrabă, înghețată.

Ingrediente pentru batoane de ciocolată cu fulgi de porumb

175 g fulgi de porumb (din aceia pentru micul dejun, celebrii corn flakes)

120 g nuci pecan tocate ( sau alte nuci)

4 linguri de cremă de ciocolată cu alune (cum ar fi Nutella)

175 g ciocolată neagră (70-75% cacao)

½ linguriță de sare

Pentru ganache de ciocolată:

200 ml de smântână groasă sau cremă de nucă de cocos

200 g de ciocolată neagră (de preferință chipsuri de ciocolată)

Pentru servire (opțional):

Fulgi de sare

Alune decojite și prăjite

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Yarin (@breadbakebeyond)

Mod de preparare

  1. Tapetați o tavă cu hârtie pergament.
  2. Puneți fulgii de porumb într-o pungă mare și zdrobiți-i în bucăți mici.
  3.  Transferați fulgii de porumb zdrobiți într-un bol mare și adăugați nucile pecan tocate.
  4. Așezați ciocolata neagră într-un bol rși topiți.
  5. Adăugați ciocolata topită, crema de ciocolată cu alune de pădure și sarea în castronul cu fulgii de porumb și amestecați până când se combină bine.
  6. Presărați amestecul de fulgii de porumb în tava pregătită, netezind ușor partea superioară.
  7. Puneți tava în congelator timp de 10 minute sau până când se întărește complet.
  8. În timp ce amestecul de fulgi de porumb se întărește, pregătiți ganache-ul de ciocolată. Așezați chipsurile de ciocolată într-un bol mare.
  9. Într-o cratiță la foc mediu, aduceți smântâna doar până la fierbere, apoi turnați-o imediat peste chipsurile de ciocolată. Bateți până când se omogenizează și se combină.
  10. Turnați ganache-ul de ciocolată peste amestecul de fulgi de porumb.
  11. Dați la frigider pentru cel puțin 2 ore pentru a permite ganache-ului să se întărească.
  12. Înainte de servire, presărați deasupra fulgii de sare și alunele prăjite.
  13. Tăiați în batoane și serviți.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre