Simona Ionescu / Redactor Șef

Cel mai pufos tort de ciocolată

Cel mai pufos tort de ciocolată
Ciocolata bine dispune și prăjiturile cu ciocolată sunt mereu la mare căutare. Dintre toate, ele sunt cele mai iubite de oameni.

Oamenii de știință au descoperit că ciocolata stimulează mai bine creierul și ajută la producerea mai multor endorfine decât sărutul, scrie BBC. Cacaoa din ciocolată îi ajută pe sportivi să se recupereze mai repede după efort, datorită conținutului ridicat de proteine ​​și carbohidrați. Ciocolata neagră ajută sănătatea inimii. Scade tensiunea arterială datorită nivelului ridicat de antioxidanți. Fiecare baton de ciocolată are în medie 50 mg de cofeină. Este echivalentul cofeinei dintr-o ceașcă de espresso.

Ingrediente pentru cel mai pufos tort de ciocolată (pentru o formă de 22cm)

Blat: Biscuiți cu fulgi de ciocolată – 300g

Unt – 150g

Cremă pufoasă: Brânză de vaci – 500g

Smântână grasă 33% – 500 g

Ciocolată neagră – 200 gr

Zahăr pudră – 100 g

Oreo – 6 fursecuri

Glazură: Ciocolată cu lapte – 100 g

Smântână grasă 33% – 60 g

Mod de preparare

Se mărunțesc biscuiții, cu un sucitor sau cu ajutorul unui blender, se topește untul, se amestecă totul și se formează baza de tort pufos cu ciocolată în forma pregătită. Astfel pregătită baza, se pune la frigider.

Se bate frișca rece până se formează vârfuri moi. Se dă deoparte. Se bate brânza de vaci la temperatura camerei cu ciocolata topită și zahărul pudră până se combină. Se adaugă biscuiții Oreo tocați și se amestecă.  Apoi se adaugă frișca bătută în amestecul de ciocolată și se amestecă bine. După ce crema e gata, se pune cu lingura amestecul de ciocolată și brânză în bază, se netezește și se dă la rece peste noapte.

Pentru glazură, se încălzește smântâna până la nivelul de fierbere, se toarnă peste ciocolată, se lasă timp de 2 minute, apoi se amestecă bine. Acoperiți cel mai pufos tort cu ciocolată și lăsați glazura să se întărească în frigider timp de 20 – 30 de minute, înainte de a-l servi. Dacă doriți, puteți decora tortul cu bucățele de ciocolată, cacao pudră sau fructe roșii.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre