Super rețetă: Ciocolata de casă vegană și fără gluten

Pentru generația de azi, tot mai atentă la alimentație a fost creată și o rețetă de ciocolată vegană și fără gluten. Aceasta nu conține zahăr, nici lactate. Rețeta a fost împărtășită pe rețelele sociale de Raluca, pe contul Endofoodart, care conține numeroase rețete apetisante și utile în dietele speciale. Pentru a prepara ciocolata de casă vegană și fără gluten aveți nevoie de puține ingrediente, toate la îndemână. Nu e nimic sofisticat.
Se adaugă toate ingredientele într-un blender și se amestecă până când se obtine o compoziție omogenă. Se transferă compoziția într-o tavă potrivită ca dimensiune, în funcție de cât de groasă doriți să fie, în final, ciocolata de casă vegană și fără gluten. Înainte de acest lucru, aveți grijă să tapetați tava cu hârtie de copt sau cu folie alimentară. Puneți apoi tava la frigider (sau congelator – în funcție de cât de nerăbdători sunteți să o consumați) până când ciocolata se întărește. În final, ciocolata de casă vegană și fără gluten se taie sub formă de batoane dreptunghiulare.
Opțional, dacă vă place ciocolata cu mentă, puteți adăuga în compoziție câteva frunze de mentă tocate fin. Acestea îi vor da o aromă cu totul specială. Puteți adăuga, de asemenea, bucăți mici de alune sau de diverse nuci pentru a-i oferi o textura crocantă. Acestea pot fi puse și deasupra, ca un topping. Puteți folosi fulgi de cocos, miglade sau chiar bucăți mici de fructe.
Sursa: Instragram