Bebeluș în stare critică. A fost supus unei practici medicale arhaice

Bebeluș în stare critică. A fost supus unei practici medicale arhaice
Un bebeluș de numai trei săptămâni a ajuns internat cu infecție cerebrală după circumcizie. S-a ajuns aici în urma unei practici arhaice care a urmat intervenției, și care, de altfel, de foarte mult timp a fost înlocuită cu poceduri moderne. 

Copilul e internat în stare gravă la Centrul Medical Bnei Zion din Haifa, din cauza unei infecții herpetice, care a început în zona genitală și s-a răspândit la creier, ducând la convulsii și alte complicații. În cadrul testelor de laborator s-a constatat că sugarul a contractat virusul herpes tip 1 în timpul circumciziei, direct de la Mohel (Circumciser), care a efectuat ceremonia folosind controversata metodă ortodoxă de curățare a sângelui cunoscută sub numele de ”Metzitzah B’Peh” – aspirație orală.

Directorul Centrului Medical Bnei Zion, prof. Itzhak Sarugo, a declarat pentru Jarusalem Post că ”bebelușul a fost internat în stare gravă, cu o inflamație vizibilă a creierului (encefalită) însoțită de convulsii prelungite și o infecție severă a pielii care a început în zona inghinală unde a fost efectuată circumcizia”. Bebelușul a fost dus de urgență de părinți la spital, imediat ce au observat inflamația apărută în urma procedurii.

În timpul spitalizării virusul herpesului a fost descoperit atât în ​​lichidul cefalorahidian, cât și în leziunile care erau pe pielea copilului. În primele trei zile de spitalizare, bebelușul a suferit de numeroase crize, în ciuda tratamentului. Prof. Sarugo a mai explicat că infecția este așa de puternică încât bebelușul va trebui să urmeze tratamentul antiviral în următoarele șase luni.


Arată năucitor! Cele mai sexy mame din showbiz au 40+

Sârbul nu se lasă! Mesaj liderului ATP


Profesorul a explicat că ”dovezi ale infecțiilor cu herpes nou-născuți însoțite de infecții ale creierului și legătura lor la aspirația orală în circumcizii, au fost descrise pe scară largă în istoricul medical în ultimii 200 de ani. Virusul herpetic poate provoca o infecție a pielii, care se poate răspândi la creier și poate provoca inflamații severe ale creierului ducând până la deces”.

Jurnaliștii arată că e scris în Talmud scrie că ”un Mohel (Circumciser) care nu suge creează un pericol și ar trebui demis din practică”. Scopul acestei etape este să atragă sângele din adâncul plăgii, pentru a preveni pericolul pentru copil.

În mod obișnuit, în zilele noastre, aspirația în circumcizii este realizată prin utilizarea unui tub de aspirație mic, similar cu cel găsit la cabinetul stomatologului, evitând astfel utilizarea gurii, conform recomandărilor Asociației de Pediatrie și Ministerul Sănătății din Israel.  În ciuda acestui fapt, anumite facțiuni evreiești ortodoxe și hassidice încă folosesc metoda Metzitzah B’Peh din motive tradiționale.

Sursa foto: Adrian Pîclișan