Beneficiile uleiului de ricin. Experții spun ce face acest ulei magic!

Beneficiile uleiului de ricin. Experții spun ce face acest ulei magic!
Uleiul de ricin este micul ingredient care ar putea să te ajute dacă vrei să îți crească părul. Mai gros, mai strălucitor și mai sănătos.

Care sunt beneficiile uleiului de ricin pentru păr. Pentru a clarifica acest lucru, Ann Kohatsu, dezvoltator de produse la Ceremonia (produse cosmetice) și cu Psyche Terry, fondatorul Urban Hydration, au explicat care sunt beneficiile uleiului de ricin.

Ce este uleiul de ricin?

Uleiul de ricin presat la rece este extras din semințe de ricin sub presiune mare. Acest lucru are ca rezultat o formă mai ușoară și mai subțire de ulei, deoarece nu suferă procesul de prăjire.

Uleiul de ricin prelucrat termic (adesea numit ulei de ricin negru) este prăjit și procesat la temperaturi ridicate. Are o consistență mai groasă și este de obicei de culoare maro închis, cu un miros ușor de ars.

„Uleiul de ricin este un ulei vegetal care provine din semințe de ricin (Ricinus communis). Există două moduri în care uleiul este extras din bobul de ricin: presat la rece sau procesat la căldură ”, spune Kohatsu.

Potrivit dezvoltatorului produsului, cea mai mare diferență dintre cele două tipuri de ulei de ricin este doar modul în care sunt procesate. 

„Există diferențe de culoare și compoziție care rezultă din diferitele metode de procesare (greutate, culoare, parfum), dar în ceea ce privește beneficiile pentru păr și scalp, factorii nutriționali nu diferă foarte mult”, spune ea.

Care sunt beneficiile uleiului de ricin pentru păr?

Uleiul de ricin este chiar asta. Există o mulțime de modalități de utilizare – Kohatsu spune că poate funcționa ca un ulei de curățare pentru păr, previne pierderea umezelii sau se estompează culoarea și îmbunătățește firul natural, fiind antibacterian și antiinflamator.

„Când eram în etapele de început ale formulării unei noi colecții de îngrijire a părului, ne-am dorit un ingredient principal care să facă totul,” adaugă Terry. „Acest ulei are proprietăți antibacteriene și antifungice care ajută la prevenirea mătreții (care este atât de utilă în aceste luni mai reci) și a infecțiilor scalpului. 

De asemenea, ajută la îmbunătățirea creșterii părului, combate vârfurile despicate, ajută la ruperea – lista continuă și continuă. ”

Acest lucru face ca uleiul de ricin să fie ideal pentru oricine are părul gros și / sau uscat, precum și pentru cei care doresc să-și crească părul mai lung și mai puternic.

Uleiul de ricin chiar te ajută să îți crești părul?

Probabil că există un avantaj despre care vrei să afli mai multe: Uleiul de ricin accelerează de fapt creșterea părului?

„Există studii limitate care demonstrează efectul direct al uleiului de ricin asupra creșterii părului. Cu toate acestea, există mulți indicatori care sugerează că acesta ar putea juca cu siguranță un rol indirect în contribuția la o creștere sănătoasă a părului ”, explică Kohatsu.

Acidul ricinoleic al uleiului crește fluxul de sânge al scalpului, ceea ce poate favoriza creșterea părului și creșterea sănătății, reducând totodată inflamația.

Anthony Fauci anunță ultimele noutăți despre vaccinurile împotriva COVID-19

Recomandarile noastre