Ultimele noutăți despre vaccinurile împotriva COVID-19 sunt în măsură să schimbe ceea ce știam sau credeam până acum. Principalul expert epidemiologic al guvernului american, Anthony Fauci, a declarat miercuri că vaccinurile împotriva COVID-19 oferă o protecţie mai mare decât imunizarea naturală.
Acesta este motivul pentru care Fauci a lansat un apel, îndemnând oamenii din lumea întreagă să se vaccineze. Serurile dezvoltate contra acestei boli au „o eficienţă ridicată”. Expertul american a făcut aceste declaraţii într-o conferinţă de presă privind pandemia organizată la Casa Albă.
„Vaccinurile sunt mai bune decât răspunsul (imunitar) tradiţional obţinut împotriva unei infecţii naturale”, a insistat Anthony Fauci. Expertul a relatat că persoanele care au primit un vaccin având la bază tehnologia ARN mesager, precum cele create de companiile Pfizer şi Moderna, produc de zece ori mai mulţi anticorpi decât cei dezvoltaţi de persoanele care s-au vindecat de COVID-19.
Ultimele noutăți despre vaccinurile împotriva COVID-19
Expertul american a precizat că atunci când o persoană este infectată şi apoi se vaccinează răspunsul imunitar creşte vertiginos. Iar persoana vaccinată dezvoltă o și mai bună protecţie împotriva noilor variante de coronavirus aflate deja în circulaţie, precum cea sud-africană.
În prezent există trei vaccinuri autorizate în regim de urgenţă în Statele Unite: Pfizer şi Moderna, care necesită administrare în două doze, şi cel monodoză produs de Janssen pentru grupul Johnson&Johnson.
Vaccinurile de la Pfizer şi Moderna utilizează tehnologia ARN mesager, un fel de cod care „instruiește” sistemul imunitar al persoanei vaccinate cum să recunoască coronavirusul şi să îl atace.
Vaccinurile de la Johnson&Johnson şi AstraZeneca utilizează un adenovirus, adică un virus „dezactivat” care, de asemenea, trimite instrucţiuni organismului pentru a combate COVID-19.
Gina Pistol, așa cum nu ai mai văzut-o. Cum s-a pozat tânăra mămică
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook