Ramona Bădescu ne spune de ce iubește atât de mult „coliva de dimineață”
Ramona Bădescu e înnebunită după colivă, iar verișoara ei are grijă mereu să-i trimită desertul preferat. Pentru că uneori preparatul se poate întări, Ramona Bădescu l-a îmbunătățit și spune că gustul este cu adevărat fenomenal.
Ramona Bădescu îmbunătățește coliva cu lapte vegetal și agrișe
„Colivă dimineață? Da, îmi place foarte mult și am să vă spun de ce. Pentru că grâul este singura cereală pe care o mănânc.
Verișoara mea are grijă mereu să-mi trimită colivă, dar pentru că uneori se mai întărește o să pun puțin lapte vegetal, adaug și puține agrișe, conțin vitamina C și mie îmi place foarte mult. Amestec, iar coliva mea va deveni foarte cremoasă, gustoasă, bună de mâncat dimineața, alături de o cafea”, a declarat Ramona Bădescu.
Pe de altă parte, Ramona Bădescu are și o rețetă fantastică de paste, care se prepară din doar trei ingrediente: tagliolini al limone. Preparatul este delicios și perfect pentru doamnele care vor să-și păstreze talia de viespe.
„Ador pastele, îmi place să le fac, să le gătesc, să le mănânc. Iar rețeta mea preferată e foarte simplă, foarte gustoasă. Se numește tagliolini al limone și este făcută cu doar trei ingrediente: lămâie, unt și paste.
Primul lucru: am pus apă la fiert cu sare roz (n.n. de Himalaya). Când apa începe să fiarbă, punem pastele la fiert, cam 80 g de persoană. Pasta trebuie să fiarbă 3-4 minute, nu mai mult, pentru că așa e bună, al dente”, susține Ramona Bădescu.
Cât timp pastele fierb, se prepară sosul. Într-o tigaie se pune puțin ulei, apoi se adaugă untul și zeama unei lămâi. Secretul vedetei? „Întotdeauna în zeama în care se fierb pastele pun puțină coajă de lămâie ca să accentueze gustul lămâii.
De asemenea, pun puțină coajă de lămâie și în sos”, a mai spus Ramona. După ce sosul este gata, se pun pastele peste acesta și se amestecă foarte bine. Secretul unor paste cremoase este să se adauge și puțin din apa în care acestea au fiert.
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență, a debutat ca redactor la cotidianul Tineretul Liber, apoi a contribuit la dezvoltarea altor proiecte. A scris pentru „Evenimentul Zilei”, „Curentul”, „Monitorul de București”, revistele „Felicia” și „Taifasuri”. Din anul 2021 este activă pe site-ul Rețete și Vedete. La toate publicațiile enumerate a publicat articole pe actualitate, lifestyle, monden, medicină naturistă, sănătate, reportaje, religie, horoscop, editoriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook