ȘTIRE ÎN CURS DE ACTUALIZARE

Donald Trump s-a declarat învingător înainte de numărarea tuturor voturilor și a declarat din nou că se „încearcă fraudarea votului”. Numărătoarea continuă în Arizona, Nevada, Michigan, Wisconsin, Pennsylvania, Georgia și Carolina de Nord.

Procesul de vot pentru alegerea celui de-al 46-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii a ajuns la final. Americanii au avut de ales între preşedintele în exerciţiu, republicanul Donald Trump, care aspiră la al doilea mandat, şi candidatul Partidului Democrat, Joe Biden.

După închiderea urnelor și în ultimul stat unde mai rămăseseră deschise, Alaska, se știa că preşedintele republican în exerciţiu, Donald Trump, a câştigat în Ohio, unul din cele mai disputate state în alegerile din SUA, conform previziunilor posturilor de televiziune Fox şi NBC News, preluate de AFP şi Reuters. Victoria îi aduce preşedintelui 18 electori.

NBC News scrie că Trump conduce în Florida, în timp ce în alte state-cheie cursa este prea strânsă pentru a anunţa un câştigător. Trump conduce în faţa lui Biden în Florida cu 51,2% faţă de 47,7%, după numărarea a 96% din voturi.

În Carolina de Nord, Trump avea 50,1%, iar Biden 48,7%, după numărarea a 95% din voturi. În Texas, un bastion conservator unde cursa a devenit în mod surprinzător una strânsă, preşedintele conduce cu 52,1% faţă de 46,5% pentru Biden, după numărarea a 88% din voturi.

Numărătoarea voturilor, întârziată de COVID-19

În schimb Biden conduce în Arizona, unde democratul are 53,6%, iar Trump – 45%, după numărarea a 76% din voturi. De asemenea, câteva mii de persoane s-au adunat în preajma Casei Albe, pentru un protest anti-Trump.

Trump pare să fi câștigat Georgia, fiind cu circa 8 procente în fața lui Biden și conducea detașat în Arizona având șanse mari să câștige statul. Biden câștigă și în Virginia și a preluat conducerea în votul popular cu o marjă mică. California, Oregon și Washington sunt alte state câștigate de Biden.

Anunţarea câştigătorului ar putea dura zile. La acest scrutin, peste 100 de milioane de americani au votat anticipat din cauza pandemiei de COVID-19, ceea ce înseamnă că o întârziere în numărarea tuturor voturilor este foarte probabilă.

Sursa foto: Instagram

Cătălin Măruță intervine în divorțul finilor Pepe și Raluca

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri