Brad Pitt i-a deschis un nou proces Angelinei Jolie. O acuză de fapte grave

Brad Pitt i-a deschis un nou proces Angelinei Jolie. O acuză de fapte grave
Pe cât de mult s-au iubit la începutul relației lor, pe atât de urât se ceartă în instanță, la ani de zile de când au început divorțul. Acesta este demn de Cartea Recordurilor ca lungime și sume cheltuite pe onorariile celor mai scumpi avocați.

Acum, Brad Pitt i-a intentat un nou proces fostei sale soții, Angelina Jolie. La mijloc este domeniul Miraval, din Franța, unde există o plantație cu viță de vie și, conex, o afacere cu vinuri. E locul unde Pitt și-a dus acolo iubita din 2020, modelul Nicole Poturalski, cu care a avut o relație timp de câteva luni. Angelina Jolie a fost extrem de vexată de această vizită, deoarece castelul de pe moșie e locul unde ea și Brad Pitt s-au căsătorit, în 2014.

Brad Pitt și Angelina Jolie s-au căsătorit pe domeniul Miraval

Acum, Brad Pitt susţine că cea de-a doua soţie a lui, actriţa Angelina Jolie, „nu a contribuit cu nimic” la succesul afacerii lor cu vinuri de pe domeniul Miraval şi că a afectat reputaţia afacerii, vânzând partea eu către un partener străin.

Amintim că în 2008, cei doi actori americani, care au împreună şase copii, au cumpărat pachetul majoritar de acţiuni în compania care gestionează Chateau Miraval şi podgoria sa din sudul Franţei, unde s-au şi căsătorit în 2014 şi unde au petrecut mai multe vacanţe în familie pe durata relaţiei lor.

Acocat: „Angelina Jolie a încercat în mod intenţionat să îl rănească pe Brad Pitt”

În cea mai recentă plângere depusă de Brad Pitt în cadrul bătăliei sale judiciare cu Angelina Jolie privind vânzarea Castelului Miraval, starul afirmă că fosta lui soţie „a încercat în mod intenţionat să îl rănească” atunci când şi-a vândut acţiunile pe care le deţinea în acea companie producătoare de vinuri. Când au investit acolo, cei doi au stabilit să nu își vândă niciodată acţiunile fără consimţământul celuilalt.

Actorul pretinde că Angelina Jolie a plănuit să îşi vândă acţiunile în octombrie 2021 către Tenute del Mondo, un grup „deţinut indirect şi controlat de Yuri Shefler, miliardarul rus care controlează Stoli Group”.

Brad Pitt cere daune „stabilite de instanță”

„Jolie a continuat şi a parafat pretinsa vânzare în secret, acţionând în mod intenţionat pentru a-i ascunde lui Brad Pitt acest lucru şi fiind conştientă că încălca drepturile contractuale ale lui Pitt”, arată avocaţii lui Brad pitt în documentele depuse instanței. Aceștia mai documentează faptul că actrița îi datora unei firme a lui Brad Pitt, Mondo Bongo, dreptul de prim refuz şi, ca urmare, tranzacţia a încălcat acel drept.

Pe de altă parte, Angelina Jolie, care a depus actele de divorţ în 2016, a primit iniţial din partea unei instanţe, în septembrie 2021, dreptul de a vinde partea sa din compania de vinuri.

Avocaţii lui Brad Pitt îl acuză și pe miliardarul rus că foloseşte „tactici comerciale infracţionale şi asociaţii profesionale dubioase ce periclitează reputaţia mărcii pe care Brad Pitt a construit-o cu mare atenţie”, pentru a putea acapara întreg domeniul, după ce s-a ales cu partea Angelinei Jolie. În concluzie, starul de la Hollywood, solicită de la fosta soție daune „cu o valoare ce va fi stabilită de tribunal” şi ca tranzacția să fie declarată „nulă şi neavenită”. De asemenea, Brad Pitt a cerut şi ca acest proces să fie judecat de un juriu.

Sursa foto: Instagram