Breaking News. Clotilde Armand a sesizat DNA să-l ancheteze pe fostul primar. Tudorache dă replică. Vanghelie e și el în vizor

Breaking News. Clotilde Armand a sesizat DNA să-l ancheteze pe fostul primar. Tudorache dă replică. Vanghelie e și el în vizor
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au descins, joi dimineață, la mai multe adrese din Capitală. Acțiunea are loc în cadrul unui dosar care investighează fapte de corupție, fiind vizați primari de sector din București.

Totul se întâmplă în cadrul unui dosar care a apărut în urma sesizării făcute de  Clotilde Armand, care  a sesizat DNA să-l ancheteze pe fostul primar, Dan Tudorache.  Se pare că în dosar ar fi vizat și un alt fost primar de sector, și anume Marian Vanghelie.

„Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate corupției, presupus săvârșite în cursul anului 2020 și anterior”, transmite Biroul de Presă al DNA – structura centrală.

„Astfel, în cursul zilei de 19 noiembrie 2020, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 38 de locații situate pe raza municipiului București și a județului Ilfov, din care două sunt entități aflate în subordinea unor primării de sector, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, Direcției de Operațiuni Speciale și Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, mai transmite DNA.

Ce spune Dan Tudorache

Imediat după ce numele i-a fost vehiculat în mass-media, fostul primar de sector Dan Tudorache a venit cu precizări. „Dragi prieteni, au apărut în mass media informații că am fost vizitat de organele de anchetă de la DNA, care au efectuat o percheziție domiciliară. Pentru a nu se face speculații cu substrat politic și pentru că nu am nimic de ascuns, doresc să vă aduc la cunoștință situația reală.

Percheziția a fost efectuată în urma uneia dintre multele sesizări formulate de Clotilde Armand împotriva mea și anume ACHIZIȚIA DE TABLETE pentru elevii din Sectorul 1. Din punctul de vedere al actualului primar al Sectorului 1, achiziția de tablete pentru copii în contextul pandemiei nu era necesară. De altfel, Clotilde Armand a început prigoana totală împotriva tuturor angajaților primăriei care nu au „pupat inelul”.

Revenind la percheziție, am pus la dispoziția organelor de anchetă tot ce mi s-a solicitat, însă nu s-a identificat nimic suspect. Nu sunt un om bogat, averea mea fiind familia și onoarea. Nu am fost “ridicat”, “dus la audieri”, “reținut” sau subiect al vreunei alte acțiuni spectaculoase și nici nu mi s-a adus la cunoștință ca aș avea calitatea de “suspect” sau “inculpat” în vreun dosar.

Mai multe detalii nu știu în acest moment, însă vă voi ține la curent cu orice noutate. Mă voi prezenta la orice solicitare a autorităților, pentru că, așa cum am mai spus, nu am nimic de ascuns. Și, cel mai important, sunt liniștit și mândru în legătură cu activitatea desfășurată în mandatul meu de primar al Sectorului 1”, a transmis Tudorache pe Facebook.

Știre în curs de actualizare.

Exclusiv. Pepe își „exorcizează demonii”. Artistul s-a schimbat radical