Breaking news. După Piatra Neamț, a luat foc și Spitalul CFR din Cluj-Napoca

Breaking news. După Piatra Neamț, a luat foc și Spitalul CFR din Cluj-Napoca
Se repetă cazul Piatra Neamț. A luat foc Spitalul CFR din Cluj-Napoca, dimineața aceasta. Pompierii sunt în stare de alertă pentru a interveni astfel încât daunele umane și materiale să fie cât mai reduse.

La Spitalul CFR din Cluj Napoca a izbucnit un incendiu, provocat de un scurtcircuit, duminică dimineața. Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) a fost alertat, duminică dimineața, în jurul orei 7.00, pentru a interveni. În saloane se aflau 11 pacienți în momentul izbucnirii focului. A fost nevoie de evacuarea a trei pacienți.

Potrivit reprezentanților ISU Cluj, incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit electric la un corp de iluminat dintr-o baie, aflată la etajul I al spitalului, scrie Evenimentul Zilei.

„Au fost evacuate trei persoane. A intervenit Detașamentul 1 de Pompieri Cluj-Napoca cu două autospeciale de capacitate medie cu apă și spumă pentru stingere incendii, o mașină de descarcerare, o autospecială cu scară și un echipaj de terapie intensivă mobilă.  Incendiul a fost stins. Cele trei persoane evacuate sunt pacienți ai spitalului”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

Imobil vechi din 1884

Biriș a precizat că nu s-a impus evacuarea altor pacienți internați la Spitalul CFR. Baia în care a izbucnit incendiul deservea pacienții din secția Interne, din mai multe saloane, iar accesul se făcea din hol. 11 pacienți se aflau în saloane, în momentul izbucnirii incendiului.

O parte din imobilul în care funcționează Spitalul CFR a fost construit încă din 1884. În 1918, imobilul funcţiona ca policlinică a căilor ferate maghiare. În 1919 clădirea a intrat în posesia statului român, care a amenajat-o pentru a  îndeplini funcţia de policlinică. Din 1945, aceasta a funcționat ca Spital al Căilor Ferate Române.

Incidentul de la Timișoara a pus în pericol viața pacienților intubați

Vineri, un incident care a pus în pericol viețile pacienților a avut loc și la Timișoara. S-a stricat TIR-ul ATI plin cu pacienți COVID-19 intubați, care funcționa ca suport la Spitalul Municipal din Timișoara.

În TIR se aflau pacienți intubați care, la un moment dat, au rămas fără aer, dintr-un viciu de procedură, după cum s-a dovedit ulterior. Mai exact, TIR-ul, recent adus de la reparat, fusese branșat la aceeași instalație de oxigen cu a spitalului, fără să existe un regulator de presiune separat.

Până să ajungă să cânte cu Delia, a făcut duet cu Lara Fabian. Românii habar n-au de excepționalul artist Bogdan Mihai