Bretonul lui Jane Birkin, vedeta verii în ceea ce privește tendința purtării părului

Bretonul lui Jane Birkin, vedeta verii în ceea ce privește tendința purtării părului
Fie că este „bag” (n.r. geantă, în engleză) sau „bang” (n.r. breton, în engleză), tot ceea ce este asociat cu Jane Birkin devine inevitabil iconic și literalmente nu se demodează niciodată. 

Dacă geanta Hermès care îi poartă numele continuă să fie visul interzis al multora, tunsoarea tipică a actriței engleze, care a găsit succesul și dragostea în Franța, este sinonimă cu stilul clasic și atemporal, relaxat și șic în același timp încă din anii 1970. Din acest motiv, nu este de mirare că tunsoarea caracteristică lui Jane Birkin este din nou o tendință și va fi noul trend al tunsorilor din această vară  pentru lejeritatea sa care îndulcește orice apariție  și orice față, scrie Elle.com.

Caracteristicile bretonului lui Jane Birkin

Spre deosebire de o tunsoare plină, dreaptă sau tunsă în trepte, tunsoarea lui Jane Birkin este mult mai ușoară și simplă. Pentru a obține acest efect, părul este tuns cu foarfeca pe verticală, astfel încât să se mențină o formă deliberat imperfectă, mergând din centru spre lateral. Potrivit hairstylist-ului parizian Delphine Courteille, intervievat de Madame Figaro, tunsoarea ar putea fi recreată și acasă foarte ușor și, în general, o recomandă celor care nu au încercat niciodată breton și vor să încerce o primă abordare ușoară.

Pe de altă parte, ea este o adevărată instituție când vine vorba de subiect, întrucât este autoarea stilului foarte copiat de Jeanne Damas (foto), un designer care întruchipează perfect spiritul glam francez contemporan.  Inspirat desigur de Birkin, mai arată sursa citată.

Cui se potrivește acest breton?

Bretonul Birkin are mulțime de calități și puncte forte, cum ar fi revigorarea unei tunsori uniforme sau conferirea volumului unui păr fin. Dar este bretonul cu adevărat bun pentru toată lumea?  Este indicat mai ales pe părul drept și ușor ondulat, deoarece pe bucle și-ar pierde conotația.  În acest caz, este nevoie de mai multă structură pentru ca părul să fie definit.

În ceea ce privește forma feței, nu există limite: tunsoarea fiind rotunjită și puțin mai lungă în lateral vă permite să o personalizați la maximum, dând imediat echilibru. Adevărata calitate a bretonului lui Jane Birkin este în cele din urmă natura sa liberă: stilul trebuie să fie minim pentru că cu cât este mai dezordonat, cu atât va fi mai ok. Singura grijă este să-l păstrezi bine curat în cazul în care ai un ten mixt sau gras: înarmează-te cu un șampon delicat pentru a-l menține mereu strălucitor si moale.

Sursa foto: Instagram